Piłka w TV

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 16 lis 2007, 21:21

Marta M. pisze:TVP to telewizja dla wszystkich, a nie jakis kanal tematyczny dla znawcow futbolu. To telewizja POLSKA wiec sila rzeczy jesli juz transmituje jakies wydarzenie sportowe powinna byc nastawiona na pokazywanie wystepow polskich sportowcow i w tym konkretnym przypadku tego meczu swoje zadanie realizuje.
Jak TVP jest telewizją dla wszystkich bo publiczną to dlaczego TVP Sport jest kodowany i odbiera go mniej niż milion abonentów :?: I już pisałem że te mecze w LM są Polskie tylko z nazwy i na siłę tak nazywane bo jeden Boruc który już był w TVP wiosny nie czyni. A niedługo wszyscy będą się jarać polskim Milanem bo jakiś polski dzieciak będzie grał w juniorach.
Marta M. pisze:Jeszcze jedna kwestia dotyczaca LM w TVP. Otoz TVP nie ma zadnego obowiazku pokazywania jakichkolwiek meczow LM i nalezy sie cieszyc, ze jednak dala nam taka mozliwosc. Dla porownania w Niemczech (ARD, ZDF) i Wloszech (RAI) tv publiczne LM nie transmituja.
Tylko co mnie obchodzą inne kraje jak żyjemy w Polsce :?: Równie dobrze możesz sobie porównywać poziomy tych lig z naszą :P A to dzięki Korzeniowskiemu TVP wykupiła wszystko co wiąże się z lekkoatletyką kosztem np LM tylko ile tak naprawdę osób ogląda ten pierwszy sport :?:
Marta M. pisze:Nie jestem blondynka a nie rozumiem jak to zdanie sie ma do tego co napisalam
Nijak :P
Marta M. pisze:Napisales, ze przez to, ze TVP pokazuje mecze Celticu - kibicujesz przeciwnikom Celtow. Prawda? Wniosek z tego taki, ze kibicujesz im na zlosc TVP. Prawda? Czyli jak ulal pasuje tu powiedzenie: 'na zlosc mamie odmroze sobie uszy'. Prawda?!
Kibicuję rywalom Celticu głównie dla swoich korzyści bo jak oni szybko odpadną to będą pokazywali prawdziwe mecze kolejki a nie tylko przez nich tak nazywane. I odmrożenie uszu przyjemne raczej nie jest :glass:
Marta M. pisze:Jaka szopke? Ta stacja ostatnio ma bardzo dobry okres.
Siatkówka to chyba jedyna rzecz jaka u nich zasługuje na uwagę u znacznej większości Polaków bo reszta dyscyplin została zakupiona bo jest tania. A Polska to taki kraj który żyje piłką i w którym robi się sensacje z tego że Rasiak na zgrupowaniu w mrozie trenuje w krótkich spodenkach a reszta w długich albo że inna nasza gwiazda Żurawski w lecie ma katarek a ważne wydarzenia z innych dyscyplin są całkowicie pomijane lub wspomni się o nich w sporcie w 10 sek. Zatem wniosek z tego taki że jakby osoby interesujące się sportem miały wybrać C+, TVP z całym ich sportem czy obecnie świetny okres PS to wybrałyby ten pierwszy kanał.
Marta M. pisze:A w ogole nie rozumiem tego calego zamieszania. To ja, dziewczyna raczej malo kumata w sprawach techniki potrafie w internecie uruchomic dowolny mecz z kazdej kolejki LM, wiec pewnie nikt z Was takze nie ma z tym problemow. Proponuje Wam wiec olac TVP i obejrzec mecz Arsenalu czy Realu w necie, a ze nie bedzie przy tym komentarzu Szpakowskiego to chyba nawet lepiej..
Nie wiem jak ty ale ja wolę już słuchać Szpaqa niż jakiegoś Chińczyka a także mając do wyboru ten sam mecz w TV czy w necie wybiorę to pierwsze nie tylko dla dobra swoich oczu.

Walka wieczoru :arrow: cloner vs kaczy

Obrazek
Tak to pewnie sie skończy jak (uwaga cytat będzie :P ) 'gej gejowi nie odpuści' :wink:

EDYTA:

http://sport.onet.pl/0,1248713,1642971,wiadomosc.html

yeah :spoko:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”