Dzisiaj obejrzałem dwa filmy. Najpierw "U Pana Boga w ogródku". Film co tu dużo mówić fantastyczny. Na pierwsze wrażenie nawet lepszy niż pierwsza część. Film kręconych w moich okolicach, w wielu z filmowych miejsc byłem niejednokrotnie. Obie części "U pana Boga..." to filmy jedyne w swoim rodzaju. W przezabawny sposób pokazują życie mieszkańców miasteczka którym rządzą ksiądz, komendant policji i burmistrz. Dialogi świetne, niekiedy powalały ze śmiechu. W ogóle cała historia opowiedziana była fajnie. różniła się od pierwszej części. Moja ocena: 9/10
Na drugi ogień poszło "Tylko mnie kochaj". Już kiedys oglądałem, ale dość dawno temu, zaraz po premierze i sobie obejrzałem premierę telewizyjną. Ten film to typowa komedia romantyczna. Ale trzeba przyznać że zdecydowanie najlepsza z tego typu polskich produkcji. W ogóle ten film został świetnie zrealizowany, fajnie dobrana muzyka. Miałem wrażenie że autorzy tego filmu chcieli zrobić coś na wzór amerykańskich komedii romantycznych i im się udało, film dobry. 8/10.