Chlopaczek pisze:Zatem moze uscisle - mam slabosc glownie do ofiar represji wojennych narodowosci polskiej z okresu II Wojny Swiatowej.
No dobra nie miliardy a miliony czyli też duża słabość
To jedna z twoich zagrywek (specyficznej ironii można powiedzieć autoponiżającej), ktorą często stosujesz w tym temacie i pozostawia ona znaczną ryse na moim obrazie Chłopaczka... A co do twojego gustu nie nie podejmuje się go oceniać (bo zdecydowanie za mało wiem w tym temacie), choć jeśli uważasz Bartoszewskiego za twórce wybitnego to jestem bliski zdania o kipeskim guścieChlopaczek pisze:Masz racje jezeli chodzi o moj gust literacki.Jest fatalny.Moja kolekcja sklada sie z dwoch pozycji "Dni walczacej stolicy" oraz "Dzienniki z internowania".Obie Bartoszewskiego.I obie czytales skoro wiesz ze sa fatalne.
A co do książek z wymienionych czytałem tylko "Dni walczacej stolicy" choć inne "dzieła" danego autora też czytałem i zachwycony nie jestem.
Zgadza się te moje wywody to paranoje ciemnogrodzianina, który wszedzie widzi spisek żydo-masonńsko-lewacki, a media kreują fałszywe autorytety dla naszego dobra i powszechnej szczęśliwości (wzorem ciebie popadam w specyficzną ironie autoponiżającą) + :*Chlopaczek pisze: nie popadajmy w jakas paranoje z ciemnymi interesami mediow i rzadem dusz.
Podejrzewam, ze tak samo.bellus pisze: Jestem ciekaw czy Ty tak samo jak ja widzisz te dwa problemy?
Swoją drogą jak ten swiat sie zmienia zwykle miałem takie samo zdanie w tym temacie jak Chłopaczek a teraz mam takie samo jak ty eh...
Mi tam nie szkoda. Nawet się ciesze, że na tym forum ich nie ma.bellus pisze: Szkoda...
Edyta:
POLSKA BIŁO-CZERWONI!
PIJEMY DALEJ!
POLSKA HUSARIA RUSZA NA WIEDEŃ!