Transferów prawie w ogóle na razie nie robiłem. Jedynie sprzedałem Cruza do Lazio i kupiłem Aguero.
Marix praktycznie cała runda jesienna stracona, a i później jakoś nie mógł dojść do siebie. W składzie dałem Cambiasso, ale on z kolei praktynie całą drugą część sezonu się leczył. Więcej grali Vieira i Dacourt.
Teraz planuje przewietrzenie kadry. Prawdopodobnie: Dacourt, Solari, Cesar, Crespo, Figo(emerytura) - out.
Muszę powiedzieć, że SuperMario nieźle wymiata w primaverze. W 44 meczach zdobył 42 bramki. 23 razy został wybrany najlepszym piłkarzem meczu i ma chyba 18 asyst. Do tego pare bramek w kadrze U-19. Jako, że w kadrze nie brakowało mi napastników to ani razu go nie sprawdziłem w pierwszej drużynie. Teraz się zastanawiam czy nie przenieść go na drugi sezon do pierwszego składu, czy gdzieś wypożyczyć. Przy tej pierwszej opcji musiałbym, którego napadziora sprzedać. Najprawdopodobniej Crespo, bo strzelił najmniej bramek.El-Polacco pisze:Wypożyczyłem Balotellego do Empoli
Adriano – od razu chciałem go sprzedać, ale nie za bardzo go ktoś chciał za godziwe pieniądze, więc został. Na początku za dużo nie grał, ale później zacząłem go wpuszczać i ku mojemu zdziwieniu sporo bramek nastrzelał. W końcówce sezonu grał częściej niż Suazo.