Co do Bayeru to to jest troche inna sytuacja, bo koncern "bayer" założył ten klub i od samego początku go finansował, więc to inna sytuacja. Klub został stworzony dzięki firmie "bayer", więc w tym przypaku nie mozna powiedzieć, że zachowuja się jak "zaprzeproszeniem dziwki"zawdi pisze:i napewno kibice uniose sie duma i nie beda przychodzic!! przeciez to jest sponsor daje kase na ten stadion, kibice powinni byc wdzieczni. a reklama na koszulkach, prawie wszystkie kluby ja maja, wiec zachowuja sie jak, "za przeproszeniem" dziwki??!! a co powiesz o bayerze, przeciez nazwa pochodzi od sponsora???
A co do sprzedarzy nazwy stadionu to mam tu mieszanu uczucia. Jeśli klub buduje stadion tak jak się to dzieje w przypadku Bayernu to trudno, aby klub poradził sobie z finalizacją budowy sam dlatego na budowe stadionu Alianz-arena część pieniędzy wykłada firma "alinaz". A nie podoba mi się to, że niektóre klubu sprzedają nazwe stadionu który od wielu lat się ma swoją nazwe. To jest nie szanowanie historii klubu, wtedy kibice mogą mieć pretensje....
Takie jest moje zdanie