Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 28 gru 2007, 15:47

Sorry, byc może Real nie ma logicznej polityki transferowej, byc moze nie ma takowej w ogole, co potwierdził mi jeden z kibiców Realu na tej stronie lecz sprzedaz Diarry to byłaby kompletna katastrofa. Niby czemu Real majacy 7 punktów przewagi nad Barca w swojej lidze miałby się pozbywać jedynego defensywnego pomocnika na poziomie? To tak jakby Inter puscił teraz Cuchu np. do Manchesteru. Mówiąc innymi słowami - to się kupy nie trzyma i dlatego nie wierze w takie rozwiazanie.

Ja nadal twierdze, że potrzebny jest defensywny pomocnik. Kontuzja Samuela oznacza mniej wiecej tyle, że Chivu bedzie musiał stanowic alternatywe dla Burdisso, Cordoby i Materazziego. Nie zapominajmy, że Chivu jest także alternatywą dla Maxwella na lewej obronie, trudno obarczac go tez odpowiedzialnością za srodek pomocy. Fakt, że w tym momencie wart jest tych pieniędzy, które wyłożył na niego Massimo. A więc zwizualizujmy sobie sytuacje personalna środkowych pomocników: Cuchu, Pele, Jimenez (ofensywny) są zdrowi, Stankovic i Vieira dochodza do siebie ale w sumie nic nie wiadomo, Dacourt ma raczej sezon z głowy. Zostaja jeszcze ewentualnie Zanetti (podstawowy prawy pomocnik), Maxwell (lewy obrońca), Chivu (wszystko potrafiacy obrońca) lub Bolzoni, Maaroufi z Primavery (trudno na nich opierać cięzat gry Interu). Mamy bardzo uniwersalnych graczy i trzeba się z tego cieszyć, ale chyba lepiej ubezpieczyć sie i sprowadzić zawodnika do środka pola, a wtedy w razie kolejnych wykluczen, odpukac kontuzji nie trzeba bedzie łatac, kleic składu wszystkimi możliwymi sposobami, w myśl zasady "tak krawiec kraje jak mu materiału staje". Szczególnie ważne w kontekście LM.

A co podkreślałem Jeremy Menez jak najbardziej. Jeśli jest taka możliwość to mógłbym zobaczyć odpowiedniego niusa walcząc z noworocznym kacem.

Wróć do „Włochy”