Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 03 sty 2008, 9:54

Fajnie, że podsumowanie się podoba, na początku następnego tygodnia wrzucę opis pomocników :wink:
Gomez pisze:czytalem niedawno ze ma byc to Simon Jentzsch a VFL :idea: a moze by tak Lehmana przygarnac :P
Lehmann - nigdy :!: :wink: Co do Jentzscha, to ewentualnie tak, ale jesli przyjdzie za darmo. Takiemu Hainowi np. kontrakt się kończy, więc byłby za darmola, Nikołow bodajże też...
Gomez pisze:(Kompanego bym widzial :D )
Nie byłby zły, bo gra też jako DM. Ale z drugiej strony - znowu transfer z HSV? A jak będzie średnio udany jak van Buyten? No i na dodatek HSV pewnie by chciał z 10 baniek :?
Gomez pisze:2.podobno 22mln euro i Pandew zawodnikiem Bayernu, wszystko wskazuje na to ze Poldi chyba sie nie ostatnie... a szkoda... Macedonczyk bardzo solidny zawodnik, napewno moglby stac sie sporym wzmocnieniem ofensywy...
Pandev tak, 22 mln euro - zdecydowanie nie :!: Taką kasę za zawodnika, który byłby 3 napastnikiem?? No chyba, ze szykują go też na skrzydła, ale nawet wtedy - maks. 15 mln jak dla mnie (i przy założeniu, że z transferu Podolskiego będzie 10 baniek - Werder czy Schalke stać na to) :wink:
Gomez pisze:szkoda ze nic nie slychac o jakichs konkretach na temat DeRossiego lub jakiegos konkretnego skrzydlowego pomocnika...
Co do de Rossiego to raczej bym się nie łudził, ale DM jak najbardziej by się przydał :wink:
Akarin pisze:Dla mnie kandydatów teraz jest dwóch- Mourinho i Jurgen :wink:
To już prędzej Mourinho, o ile oczywiście chciałby przyjść do Monachium. Klinsmann - nie, on wcale nie przepada za Bayernem, na dodatek jest wg mnie bardziej showmanem niż trenerem no i nigdy nie był trenerem klubowym. Za dużo minusów, a plusów zupełnie nie widzę.
Generalnie za dużo tych kandydatów nie widzę w tej chwili, a dobrze byłoby gdyby najpóźniej na wiosnę (marzec-kwiecień) nowy trener już był znany, tak żeby mozna było odpowiednio przebudować drużynę. Musi się Hoeness z Rummeniggem dobrze teraz napocić, żeby znaleźć odpowiedniego człowieka.
Akarin pisze: fajniutki wywiad z Mou :D
Widziałem to już wcześniej, niezły kabaret :P Rossstok, Kottbuus :lol:

Jeszcze co do Ottmara - nie jestem zaskoczony takim obrotem sprawy, w sumie dobrze się stało i dla niego samego i dla Bayernu. Żal mi było patrzeć w ostatnich tygodniach, jak zwiększała mu się liczba zmarszczek i siwych włosów na głowie, bo go naprawdę lubię i cenię za to co zrobił dla nas w latach 1998-2004. A zdrugiej strony miałem z kolei wrażenie, że brakuje mu koncepcji na prowadzenie tego zespołu, za bardzo był też chyba przywiązany do niektórych graczy i uporczywie trzymał się tej samej taktyki. Liczę jednak, że te ostatnie pół roku jego pracy to będą same sukcesy 8)

EDIT:
O, widzę, że miałem rację :wink:
Michał M pisze: Najbardziej prawdopodobny jest według mnie transfer Hummelsa - najlepiej byłoby go wypożyczyć do jakiegoś średniaka BL, któremu bardzo brakuje obrońców (Arminia? Dortmund?), w którym miałby szansę grac i się rozwijać.
właśnie oficjalna podała newsa o jego wypożyczeniu do Dortmundu 8)

Wróć do „Niemcy”