Programy publicystyczne

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 04 sty 2008, 11:50

10 o "so chozi" w tej drugiej wypowiedzi adresowanej do Bronka to nie wiem ale ja ogólnie mało wiem.
Berele Lewartow pisze:Tomek wraca

:lol: :roll:

Gdybym był frajerem płacącym abonament radiowo-telewizyjny to oczywiście musiał bym się oburzać, że moje ciężko zarobione pieniądze pójdą na taka kupę, ale że abonamenty wszelkie mam głęboko w nosie to niech sobie Tomek robi swój "show" za pieniądze tych uczciwych co płacą, może pani Hanna Smoktunowicz (a może brali ślub i juz teraz Lis? Choć nie wiem bo ona tych mężów miała ze 3 a więc z tymi nazwiskami można się pogubić) wróci na ekrany jako asystentka albo inna reporterka, przynajmniej estetyczniej będzie. Nie chce oceniać przed zobaczeniem programu ale wiadomo czego można się po Lisie spodziewać, czyli publicystyczne „disco-polo”, zero merytorycznej dyskusji, głupie słowne przepychanki naszej „klasy politycznej”, które Lis ku uciesze ludu będzie jeszcze podsycał, no i bardzo ważne kwestia publiki. Nie wiem gdzie Lis urządzał łapanki do „Co z tą Polską” może w poprawczakach albo zakładach karnych lub najbardziej obskurnych dzielnicach miasta Warszawa, to jak zachowywała się publika to już nawet nie jest chamstwo. Wszyscy „kibole” Legii i to z Żylety (ci od kradzieży, handlu narkotykami, gwałtów i mordów) już lepiej by się zachowywali, te tupanie nogami, głupawe i chamskie okrzyki, gwizdy i te płomienne oklaski gdy np. zarażony chorobą filipińską Kwasek nazwał Jaruzelskiego wielkim patriotom i człowiekiem zasłużonym dla Polski (swoja droga ciekawe czy publika jest wyszkolona do tego kiedy gwizdać i drzeć mordę a kiedy klaskać czy może po prostu pokazują im tabliczki) to jest u Lisa „najlepsze”.

Na dowód tego że będzie jak w Polsacie oddam głos Tomkowi:
Tomasz Lis, który powraca do telewizji publicznej po 10 latach, mówi - jak czytamy w komunikacie TVP - że programowi i sobie stawia dwa cele: wysoką oglądalność i wysokie udziały w rynku.
Njabardziej w postaci Lisa mierzi mnie to, zo otrzymał on Nagrode Kisiela co jest oczywistym skandalem bo panu Stefanowi to Tomek nawet butów nie mógłby czyścić bo to była by obraza dla butów pana Stefana. Choć oczywiście wiem, że Nagrode Kisiela przejeli oni i nic dziwnego, że dostają ją tak nie zgodne z duchem twórczości Kisiela persony jak Lis albo Oluś "drobny krętacz"(by Józek Oleksy) Filipińczyk.

ps: TVP bedzie rezimowa zawsze no chyba, że ja sprywatyzują ale jaka partia oddała by darmową tube propagandową? Otóz partia "liberalna i wolonrynkowa" a więc możemy się cieszyć w końcu zapanują zdrowe wolnorynkowe zasady w TVP bo rządzi PO. Otóż NIE. Plan PO, o którym swego czasu pisałem w temacie "Polityka" jeszcze bardziej upolityczni i upaństwowi TVP o ile PO go zrealizuje oczywiście(miejmy nadzieje, ze nie)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”