Valencia CF (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Corinthians » 06 sty 2008, 17:31

Valencia zakupiła Evera Banegę. Szkoda, że nie ma zbyt dużego zainteresowania na forum tym transferem. Sądzę, że taki klub jak Valencia to dobre miejsce dla Banegi. Koeman robi jakieś czystki, więc będzie łatwiej o miejsce w składzie.
Czytałem dużo porównań Banegi do Gago. Jeżeli ktoś będzie się domagał od Banegi strzelania goli to może się bardzo zawieść (tak jak w przypadku Fernando), chociaż Banega jest bardziej kreatywnym zawodnikiem, lepiej wyszkolonym technicznie i gra bardziej ofensywnie. Obaj mają oczy dookoła głowy, wszystko widzą, ale Banega potrafi podać piłkę co do centymetra, jednym podaniem otwiera drogę do bramki.
Jednak ja Banegę w najlepszym wydaniu widziałem raptem 6 czy 7 razy. To było na ostatnim mundialu do lat 20. Wg mnie w Boca on zupełnie zawodził. Najpierw był w cieniu Riquelme. Odejście JRR miało sprawić, że Banega stanie się gwiazdą ligi, ale nic z tego. Całą Aperturę prezentował nijaką formę, a czerwona kartka w meczu z River była zwieńczeniem słabej dyspozycji. Najlepsze mecze Banega ponoć rozgrywał na Sudamericano sub-20, które były eliminacjami do MŚ u-20 w styczniu zeszłego roku. Niestety nie miałem okazji oglądać tamtego turnieju, ale to trochę przykre, że Ever najlepsze mecze rozgrywał tylko w biało-niebieskim trykocie.

Wróć do „Hiszpania”