Niemcy - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post autor: kama_reda » 25 sty 2005, 22:50

Tweety pisze:Borussia Munchengladbach wydała najwięcej pieniędzy na transfery :shock: . Mam takie przeczucie że to jednak niewypali. Jakoś nie wydaje mi sie że Advocat może zrobić cos "wielkiego" w tym klubie. Zresztą po Euro straciłem do niego zupelnie szacunek
No to prawda, że mocno wzmocnili swój zesół, tacy zawodnicy jak: Wesley Sonck, Jorg Bohme, Craig Moore, Kasey Keller, Bernd Thijs, Filip Daems, a przed sezonem zespół wzmocnili: Ziege, Oliver Neuville, Marek Heinz, van Kerckhoven, Morten Skoubo, Milan Fukal robią wrażenie, sam nie wiem skąd Moenchengladbach wzielo pieniądze na te transfery. Kadra była zbudowana z myślą o troche wyższych ambicjach niż tylko walka o utrzymanie w Bundeslidze, jak to bywało przez kilka ostatnich sezonów i nie zawsze to sie udawało. No ale trzeba pamiętać że w Gladbach ponad połowa zawodników całej kadry to zawodnicy nowi i potrzeba czasu aby drużyna sie zgrała. Gladbach w tym sezonie jest zagrozony spadkiem, jednak mysle że bez problemu powinni sie utrzymać, a w następnym sezonie bedzie juz drużyną z którą bedzie musiał sie liczyć każdy. Co do Advocata to też nie jestem do niego przekonany, prawda że na EURO popełnił kilka błedów jako selekcjoner, ale trzeba pamiętać, że praca w klubie to całkiem cos innego. Pod jego wodza Gladbach grało słabo, ale Advocat przyszedł do klubu w połowie rundy jesiennej i to też moglbyc powód dlaczego Gladbach pod jego wodzą grało tak słabo. Teraz miał czas na przygotowanie drużyny do juz rozpoczetej rundy i dla Moenchengladbach ta runda zaczęła sie dobrze od zwycięstwa 1:0 nad Arminią Bielefeld, a bramke strzelił nowo pozyskany zawodnik z Glasgow Rangers Craig Moore. Ja osobiście życze tej drużynie jak najlepiej :)

FC Bayern forever number one

Wróć do „Niemcy”