Na początku gry na transfery miałem 1.5 mln, więc dość sporo jak na czwartą ligę. Jednak nie wziąłem pod uwagę tego, że klub sam na siebie nie zarabia i całą kasę przewaliłem podczas dwóch pierwszych okienek transferowych. Od tamtego czasu cały czas jestem pod kreską, ale o tym później. Czyli to są wszycie transfery gotówkowe, jakich na razie dokonałem w stronę klubu. Pocieszające jest to, że większość z nich było dobrymi ruchami.

Drugi sezon, już w Serie C1\b zaczął się fatalnie. Przez startem rozgrywek prognoza mediów brzmiała 14 miejsce, czyli playout o utrzymanie i na początku myślałem, że cud może mnie tylko uchronić przed spadkiem. W pierwszych sześciu meczach zdobył aż jeden punkt

Przed startem Serie B oczywiście do faworytów rozgrywek nie można było mnie zaliczyć. Zwłaszcza, że klubowa kasa nadal świeciła pustkami, a jedyne posiłki na jakie mogłem sobie pozowali to wypożyczenia z Romy 2. Średnio na sezon wypożyczam sobie po 3 zawodników z Romy, a że jest ona moim klubem patronacki to płaci 100% pensji. Szkoda, że niewielu zawodników z rezerw Romy chce do mnie się przenosić.
Prognoza mediów przed tym sezonem to 21-przedostanie miejsce. Jak na razie, po 8 kolejkach trzymam się nad kreską, ale jest naprawdę ciężką i mocno wątpię, że powtórzy się sytuacja z poprzedniego sezonu. Czuje, że do końca sezonu widmo spadku będzie mi zaglądało w oczu

Dopiero ze startem Serie B zacząłem wychodzi na plus, jeśli chodzi o finanse. Między innymi wpływy z praw telewizyjnych. Do tego jeszcze sprzedaż karnetów i biletów. Mój stadion ma pojemność 24 tyś. W pierwszym sezonie sprzedałem 250 karnetów, a średnia widzów na mecz wyniosła okoł0 tysiąca. W drugim sezonie sprzedałem 2,8 tyś karnetów, a średnia widzów to 4 tyś. Przed obecnym sezonem poszło 6,5 tyś karnetów, a średnia wszystkich widzów skoczyła już do ponad 10 tyś. Komplet na razie był dwa razy. Na półfinałowy i finałowym meczu w barażach o Serie B.
Z zawodników, których mam na uwagę zasługuj Rumun, Calin Cristea. W połowie pierwszego sezonu kupiłem go za 100tyś. Przed obecnym było już kilkunastu chętnych na odkupieni go. Niektórzy dawali po około 5mln ojro.