Ja natomiast jestem zadowolony z dzisiejszego odkrycia - myślałem, że już nic nie pomoże mojej taktyce stać się jeszcze lepszą (a wyniki mam na niej nieziemskie), a tymczasem po odejściu po trzech sezonach z GieKSy poszedłem do Empoli Calcio i zmieniłem wymiary boiska na najmniejsze z możliwych. Na razie gra wygląda super, muszę jeszcze tylko cofnąć napastnika i po dwóch-trzech miesiącach powinienem widzieć już pewne efekty. Na razie w Empoli jest dramat - pół zespołu chce odejść po sezonie, drugie pół już, kasy nie ma, a jeśli nawet jest, to szybko się rozchodzi. Jednak nie z taką sytuacją sobie radziłem.
Jak zawsze w Serie A irytuje mnie limit obcokrajowców - mój poprzednik idiota ściągnął Joelsona (NŚ, Brazylia, silny napastnik, targetman) za darmo, przez co lepszych piłkarzy nie miałem jak ściągnąć. Musiałem więc ściągać, kogo się dało, z GKS Katowice - poprzedniego mojego klubu - gdzie większość piłkarzy miała mnie w ulubionych i szła na ślepo za mną, podobnie jak sztab (po moim odejściu zerwało kontrakty 7 trenerów).
Jeśli mój eksperyment z cofniętym napastnikiem i grą 1-2-2-2-4 w defensywie wypali, to podzielę się z Wami moim ustawieniem, o ile będą chętni (