Valencia CF (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: Valencianista » 09 sty 2008, 12:29

Jarzinho pisze:Ever zdecydoanie zajmnie w Valencii miejsce Albeldy, bo to sa bardzo podobni zaowdnicy.

Banega podobny do Albeldy :?: Evera widziałem w kilku meczach,w tym w spotkaniu derbowym przeciwko River.Gdzie na marginesie wypadł fatalnie (czerwona kartka).W żadnym z tych spotkań nie widziałem by charakterystyką gry przypominał Albeldę.Tak samo uważa zarząd Valencii.Na celowniku jest defensywny pomocnik o profilu "el Capitano".Ruiz wciąż zdaje się nie rezygnować z Artety ale poważniejszym (czytaj łatwiejszym celem) może być Augustin Pelletieri (Lanus).Znam tylko pobieżną charakterystykę tego defensywnego pomocnika więc mam pytanie do Corinthians'a czy mógłby przybliżyć jego sylwetkę.Wiem,że był jednym z kluczowych graczy Lanus w Aperturze i mocno przyczynił się do wygrania ligi.

Z innej beczki:goal donosi jakoby przy transferze Banegi do VCF Nietoperze zagwarantowały sobie prawo pierwokupu Palacio.Rodrigo miałby trafić na Mestalla po zakończeniu obecnego sezonu za ok. 17 mln Euro.

Fernandes o krok od Evertonu.Zostanie wypożyczony do końca sezonu z opcją pierwokupu.Niebiescy z Merseyside mogą go pozyskać latem za 18 mln (jeśli wierzyć prasie).

Wróć do „Hiszpania”