Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 634
Kontakt:

Post autor: 10 » 11 sty 2008, 9:06

baziu pisze:
Najbardziej poważany sportowy dziennik we Włoszech - "La Gazzetta dello Sport" w miniony weekend podał informację o zainteresowaniu blisko 29-letnim napastnikiem reprezentacji Polski, Grzegorzem Rasiakiem ze strony Regginy Calcio. Przedostatni klub Serie A potrzebuje bramkostrzelnych i doświadczonych snajperów, ponieważ najlepszy z nich - Nicola Amoruso zdobył zaledwie 5 goli w bieżących rozgrywkach. O dorobku innych zawodników pierwszej linii lepiej nie wspominać.

"La Gazzetta dello Sport" niewiele uwagi poświęciła rosłemu piłkarzowi. Redaktorzy dziennika podali jedynie, że kilka lat temu był on bliski przeprowadzki do Sieny, jednak z nie do końca wiadomych powodów (mówiło się o przekroczeniu limitu obcokrajowców w "Bianconeri" oraz o niezadowoleniu samego zawodnika niezgadzającego się na bycie rezerwowym) wybrał ofertę drugoligowego angielskiego Derby County.

Teraz podobno to "Amaranto" wobec niewielkiej siły ognia chcą pozyskać Rasiaka, który w podupadłym Southampton FC stał się tylko zmiennikiem, a w Serie A przynajmniej na początku nie byłby bez szans na miejsce w wyjściowej jedenastce.
Już nie wiem co o tym myśleć, Rasiak wg mojej opinii gra wielki piach a interesują sie nim naprawdę klasowe zespoły(skoro gra w Serie A to tak można go nazwać). Ja z chęcią bym zobaczył jak sobie poczyna na włoskich boiskach i podaje do zawodników przeciwnej drużyny :lol: .
Ale z drugiej strony ciężko mi uwierzyć by taki transfer doszedł do skutku.
Ta. On już sobie w Serie A pograł... To znaczy - nie pograł. Kilka treningów w Sienie wystarczyło, by zweryfikować jego przydatność do drużyny włoskiej Serie A.

Wróć do „Polska”