Tenis

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: African » 13 sty 2008, 11:38

Ja napiszę słów parę o faworytach Australian Open :P

W rywalizacji panów głównym faworytem jest oczywiście Roger Federer, choć mnie już szczerze powiedziawszy te jego zwycięstwa dawno znudziły i moim zdaniem przydałaby sie wreszcie jakaś odmiana. Może Davidienko, może Djokovic, albo Roddick, albo jeszcze ktoś inny. Ja sobie takie marzenia snuję przed każdym szlemem, a tylko na Rolland Garros mi sie sprawdza, choć tam Nadal nie trudno wytypować :D Przewiduję finał taki jak na US Open, czyli Novak - Roger, ale tym razem wygrana Serba. Ach, te moje marzenia :D
U pań, to główną faworytką jest Justine Hennin, choć tutaj nie jest to tak oczywiste jak u mężczyzn. Grono tych, które mają chęci na zwycięstwo jest dosyć szerokie - Ana Ivanovic (moja faworytka), Nicole Vaidisova (wierzę, że jest w stanie coś ugrać), Jelena Jankovic, oczywiście Rosjanki z moją ulubioną Aną Chakvetadze na czele :) Ciekawe, jak tam Aga Radwańska sie spiszę. Myślę, że na ćwierćfinał ją stać przy dobrych układach. Również sobie tutaj przewidzę parę finałową na Hennin - Chakvetadze i wygrana młodej Rosjanki :D

Wróć do „Inne sporty”