AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post autor: gilardino11 » 13 sty 2008, 22:40

5-2 i pytanie czy powrócił Grande Milan :?:
Jak dla mnie najlepszy mecz Rossonerich w tym sezonie.Nawet wtedy gdy wygrywali z Lazio Szachtarem czy Lazio wysoko nie grali aż tak dobrze jak dziś.Dzisiaj trzeba powiedzieć że piłkarze Milanu dali to "coś" czego brakowało wcześniej.Ale od początku.Milan wyszedł 2 napastników i już tu uważam wielki plus bo co jak co ale ustawienie 4-5-1 w Serie A nigdy się nie sprawdzało i sprawdzać w moim odczuciu nie będzie.Z przodu wychodzą trzej brazylijczycy Kaka, Pato, Ronaldo.Miał być to wieczór tego najmłodszego ale jak dla mnie swój wielki powrót zaliczył R99.Ten facet jeżeli jest zdrowy to poprostu gra jak dla mnie fantastycznie.Carlo mówił że ma siły na 45-60 minut.Czyli fizycznie nie był jeszcze w najlepszej kondycji a to jak sie poruszał po boisku jaki miał znakomity przegląd pola to ręce same składają się do oklasków.Zrobił dzisiaj na mnie ogromne wrażenie wracając do środka pola ba on przy 1 straconej bramce gonił za kontrą gości do pola karnego Didy.Trzeba przyznać że Brazylijczycy z przodu kapitalnie sie rozumieją, grali kombinacyjnie z finezją czyli to w czym tak naprawde są najlepsi.A że Seedorf Pirlo i Ambro dali rade przejąć inicjatywe w środku pola inaczej to się skończyć nie mogło.Kaka na poziomie choć on nie lubił nigdy przerw w swojej grze i pewnie za tydzień zagra jeszcze lepiej.
Co do Pato to zagrał dobrze ale też w 1 połówce w jednej akcji miał takie 2 setki wyłożone od Ronaldo że nie wiem jak on tego nie strzelił.Widać że ma ogromny talent.Jest szybki ma mega start do piłki, mocny strzał z obu nóg i tylko czekać co z niego wyrośnie..
Oby wkońcu chłopaki zaczeli grać na miare swoich możliwości i za tydzień w bardzo trudnym meczu na wyjeździe z Udinese pokazali kto jest lepszy :wink:

Wróć do „Włochy”