Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 14 sty 2008, 9:03

Borowski :shock: :zgon:
I gdzie oni niby mają zamiar go upakować? Nie gra na żadnej z pozycji, które aktualnie mamy w drużynie - ani nie jest DM-em, ani skrzydłowym. Jeszcze 2 lata temu byłem zwolennikiem jego ewentualnego transferu, ale teraz? Jedynie fakt, że był za darmo (nie licząc "handgeld") mnie jako tako przekonuje.
Wniosek nasuwa mi się z tego taki - po pierwsze, zapomnijmy o transferach w rodzaju Ribery'ego. Już żaden Quaresma czy inny obcokrajowiec na skrzydło do nas nie przejdzie, skoro w pomocy mamy takie niemieckie gwiazdy jak Schweini czy Borowski. No i po drugie - bardzo wątpię, żeby Klinsmann grał systemem takim, jaki teraz preferuje Hitzfeld - 2 DM+2 bocznych. Obstawiam, że będziemy grali teraz jednym DM (Mark???; a może inny Niemiec - w końcu Kehl jest tez do wzięcia za darmo i może nawet byłbym lepszym strzałem niż Borowski) i trzema ofensywnymi/środkowymi (jeszcze nie mam koncepcji jak upchanymi - jeden w środku i 2 na bokach czy też dwóch na tzw. "halbpositionen" i jeden wysunięty. Ta trójka to na 90% będzie Schweinsteiger, Borowski i Ribery. Zważywszy, że w rezerwie będą jeszcze Schlaudraff, Altintop, Ze Roberto i Kroos (przedłużył kontrakt - jedyna naprawdę świetna wiadomośc w ostatnich dniach), to Sosa juz może szukać klubu do wypożyczenia, a Ottl (jak zresztą twierdziłem wyżej) z Bawarią się żegna na bank.
Mam tylko nadzieję, że Klinsmann naprawdę nie będzie forował Niemców za wszelką cenę, bez względu na formę (tak jak teraz Ottmar robi z Bastianem) :?
Akarin pisze:W każdym bądź razie, mam nadzieję, że teraz nie pozyskamy Lehmanna :lol:
:heft: Proszę Cię, bez takich.
Akarin pisze: zrobił jak najlepsze wrażenie.
Na mnie zrobi wrażenie dopiero wynikami (oby!). Uśmiechy i ładne gadki do mnie nie przemawiają. Na razie moje wrażenie z tych wszystkich informacji jest co najwyżej średnie.
Akarin pisze:Najważniejsze, że ma pełne poparcie ze strony zarządu, co do wszystkiego, wiedzieli na pewno na co sie zgadzają.
No ale "łaska pańska na pstrym koniu jedzie", a w przypadku Bayernu jest to nawet częstokroć bardziej wyraziste niż innych klubów. Hitzfelda też wszyscy mało na kolanach nie prosili, żeby został jeszcze jeden sezon, żeby parę miesięcy potem Rummenigge go zbluzgał za zmainy z Boltonem...

Naprawdę, mam nadzieję, że te najbliższe 2 lata z Klinsmannem (jeśli tyle tu wytrzyma) nie będą zmarnowane, i za 2 lata nie będziemy robić kolejnego "umbruch" jak to było latem ubiegłego roku...

Wróć do „Niemcy”