Jakoś nie mam zaufania ani do jednego ani drugiegoAkarin pisze:Michał widzę u Ciebie dużo sceptyzmu w stosunku do Jurgena i do Borowskiego. Sam się zastanawiam dlaczego![]()
Oby to drugieAkarin pisze: Podejrzewam, że Jurgen będzie jak coś to wystawiał Toniego Kroosa na skrzydle. Choć najczęściej jak będzie grać to pewnie w środku.
Co do taktyki, to trudno oceniać jeszcze na tą chwilę, ale pewny jestem, że będziemy grali ofensywniej, skoro Klinsmann jest zwolennikiem ofensywy. Raczej nie będzie już dwóch DM-ów w środku, chyba, że na cięższe spotkaniaAkarin pisze:Schwieni będzie pewnie też testowany w środku. Jestem tego niemal pewien. Podejrzewam, że Janek albo odejdzie, albo zostanie skrzydłowym. Prawoskrzydłowym.
No dobrze, ale zostajemy wtedy z trzema obrońcami. Kogo byś widział jako czwartego? Wystarczy nam jakiś junior (np. Kopplin)? Czy też Lell jako ewentualny czwarty? Wyobraźmy sobie sytuację, w której Lucio dostaje czerwony kartonik, a Micho jest kontuzjowany. Zostajemy wtedy z Breno i Lellem (lub Kopplinem), a do zagrania mamy np. mecz z Werderem albo Manchesterem w LM i co wtedy? Także na spokojnie bym rozważył sprzedaż DanieliAkarin pisze:Chętnie sprzedałbym Daniela, zwłaszcza, że są kluby gotowe go kupić za te 5 baniek.
Grrrr, musiałeś?
Zależy jak na to patrzeć. Dla mnie Borowski nie jest DM-em, a Kehl jak najbardziej tak. Zauważ, że odejście Ottla jest dość prawdopodobne i tak naprawdę nie mamy w tym momencie rezerwowego DM-a dla Marka. Więc albo kupmy jakiegoś klasowego gracza na tą pozycję albo solidnego rezerwowego. Kehl spełnia to drugie kryterium IMHOAkarin pisze: Kehl jest słabszy od Tima, a do tego leczy sie co chwilę.
Też jestem zdecydowanie za Zieglerem, z tym że on teraz będzie mógł pograć w BVB jako pierwszy, a nie wiadomo w jakiej formie będzie Weidenfeller po powrocie do zdrowia. Może Ziegler będzie chciał go wygryźć na dłuższą metęAkarin pisze:Jeśli ktoś przyjdzie to tylko i wyłącznie skrzydłowy. Nikt więcej. No i jakiś w miarę doświadczony bramkarz na rezerwę. Mówi sie o Jentsch'u i Markiem Zieglerem. Drugi będzie lepsza opcją.
Co do skrzydłowego - nie jestem w tej chwili taki pewien. Wszystko w formacji pomocy zależeć będzie od ustawienia jej przez Klinsmanna. A ofensywnych graczy mamy w tej chwili całkiem sporo (tak, zaliczam do nich również nasz nowy nabytek znad Wezery). W każdym razie chciałbym jakiś naprawdę dobry transfer, na miarę Ribery'ego czy Toniego - w końcu nie tak dawno jeszcze Rummenigge zapowiadał, że teraz Bayern co roku będzie kupował przynajmniej jedną gwiazdę