Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 15 sty 2008, 9:02

Akarin pisze:Michał widzę u Ciebie dużo sceptyzmu w stosunku do Jurgena i do Borowskiego. Sam się zastanawiam dlaczego :wink:
Jakoś nie mam zaufania ani do jednego ani drugiego :wink: OK, no może mnie przekonają, ale spójrz sam - Klinsmann po raz pierwszy będzie trenerem klubu - tylko Soren Lerby przychodził do Bayernu jako trener bez doświadczenia i jaki był efekt (to był sezon 1991/92, dla tych, którzy nie wiedzą) :?: A Borowski od dwóch lat głównie się leczy, a jak gra, no to nie jest to zbytnio wysoki poziom. A nie jest to taki środkowy, o którym bym marzył - ani z niego DM ani klasowy rozgrywający. Ale dobra, może faktycznie jestem zbyt sceptyczny, a Boro wyskoczy ze swoją grą jak Altintop w rundzie jesiennej :wink:
Akarin pisze: Podejrzewam, że Jurgen będzie jak coś to wystawiał Toniego Kroosa na skrzydle. Choć najczęściej jak będzie grać to pewnie w środku.
Oby to drugie :? Jak wspomniałem w opisie pomocników, nie ma sensu na siłę z Kroosa robić skrzydłowego, skoro jest to materiał na klasowego rozgrywającego. To już prędzej niech Borowski zejdzie na skrzydło (lewe?).
Akarin pisze:Schwieni będzie pewnie też testowany w środku. Jestem tego niemal pewien. Podejrzewam, że Janek albo odejdzie, albo zostanie skrzydłowym. Prawoskrzydłowym.
Co do taktyki, to trudno oceniać jeszcze na tą chwilę, ale pewny jestem, że będziemy grali ofensywniej, skoro Klinsmann jest zwolennikiem ofensywy. Raczej nie będzie już dwóch DM-ów w środku, chyba, że na cięższe spotkania :wink: Z Niemców raczej nikt nie odejdzie, chyba że sam Klinsmann stwierdzi, że któryś nie jest mu potrzebny.
Akarin pisze:Chętnie sprzedałbym Daniela, zwłaszcza, że są kluby gotowe go kupić za te 5 baniek.
No dobrze, ale zostajemy wtedy z trzema obrońcami. Kogo byś widział jako czwartego? Wystarczy nam jakiś junior (np. Kopplin)? Czy też Lell jako ewentualny czwarty? Wyobraźmy sobie sytuację, w której Lucio dostaje czerwony kartonik, a Micho jest kontuzjowany. Zostajemy wtedy z Breno i Lellem (lub Kopplinem), a do zagrania mamy np. mecz z Werderem albo Manchesterem w LM i co wtedy? Także na spokojnie bym rozważył sprzedaż Danieli :wink:
Grrrr, musiałeś? :twisted: :P
Akarin pisze: Kehl jest słabszy od Tima, a do tego leczy sie co chwilę.
Zależy jak na to patrzeć. Dla mnie Borowski nie jest DM-em, a Kehl jak najbardziej tak. Zauważ, że odejście Ottla jest dość prawdopodobne i tak naprawdę nie mamy w tym momencie rezerwowego DM-a dla Marka. Więc albo kupmy jakiegoś klasowego gracza na tą pozycję albo solidnego rezerwowego. Kehl spełnia to drugie kryterium IMHO :wink:
Akarin pisze:Jeśli ktoś przyjdzie to tylko i wyłącznie skrzydłowy. Nikt więcej. No i jakiś w miarę doświadczony bramkarz na rezerwę. Mówi sie o Jentsch'u i Markiem Zieglerem. Drugi będzie lepsza opcją.
Też jestem zdecydowanie za Zieglerem, z tym że on teraz będzie mógł pograć w BVB jako pierwszy, a nie wiadomo w jakiej formie będzie Weidenfeller po powrocie do zdrowia. Może Ziegler będzie chciał go wygryźć na dłuższą metę :think:
Co do skrzydłowego - nie jestem w tej chwili taki pewien. Wszystko w formacji pomocy zależeć będzie od ustawienia jej przez Klinsmanna. A ofensywnych graczy mamy w tej chwili całkiem sporo (tak, zaliczam do nich również nasz nowy nabytek znad Wezery). W każdym razie chciałbym jakiś naprawdę dobry transfer, na miarę Ribery'ego czy Toniego - w końcu nie tak dawno jeszcze Rummenigge zapowiadał, że teraz Bayern co roku będzie kupował przynajmniej jedną gwiazdę :wink:

Wróć do „Niemcy”