Widzew Łódź (zbiorczy)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: LookAsh » 16 sty 2008, 19:54

Osmieszas sie tylko.Wiem, ze rozgoryczenie jest wielkie, ale mozesz miec tylko pretensje do dzialaczy, zawodnikow, sedziow etc.

Ale wzieliscie do siebie to zdanie... Ja nie napisalem tego bedac rozgoryczony ani zyczac tego komu kolwiek. Tylko poprostu znam realia polskiej pilki i niestety mam takie do tego pesymistyczne nastawienie. Tak naprawde malo jaki klub jest "czysty". Zresztac czytajac komentarze: http://www.pilka.pl/?mid=1&show=80008 mozna stwierdzic, ze nie jestem osamotniony w tym twierdzeniu.

Z kara jakos sie pogodze, ale i tak uwazam, ze jest niesprawiedliwa. U nas palce maczal tylko i wylacznie Szymanski, ktory przyznal sie do winy, ale jak to sie ma do sytuacji np Arki, w ktorej praktycznie kazdy byl zamieszany w korupcje i w przeciwienstwie do Widzewa uzyskala realne korzysci z faktu kupywania meczy. My bylismy na tyle zdolni, ze pomimo kupienia 12 meczy zdolalismy zajac zaledwie 3 miejsce i nie wejsc do OE.

No ale co tam... Tacy kibice Polonii Bytom powinni byc wniebowzieci, bo w tym tempie to niedlugo wyrosna na potege OE, bo zapewne tam eda grac Bzury Ozorkow, Milan Milanowek, czy Izolator Boguchwala, czyli ostatnie bastiony uczciwosci w Polsce. Bedziecie miec, co chcecie, czyli mocarna lige, ktora juz nie bedzie slabsza tylko od lig uzbekitanskiej, czy azerskiej, ale poziomem bedzie dorownywac mongolskiej lize okregowej.

Polska pilka jest chora i nawet nie zdajecie soie z tego sprawe jak bardzo. Mam znajomych grajacych na roznych szczeblach polskiej pilki i jak czasem mi opowiadaja co tam sie dzieje to poprostu mi sie wlosy jerza na glowie. Polska pilke trzeba leczyc, ale jestem malo przekonany, czy degradowanie Widzewa, czy Zaglebia co kolwiek pomoze... Nastepna ma byc Cracovia. Ciekawe jaki bedzie wyrok...

Wróć do „Polska”