Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 19 sty 2008, 9:32

Chlopaczek pisze:W Polsce rzadko jest tak ze uczelnie czy studenci dostaja to co chca.Im sie raczej zabiera.
No i z tego powodu, że jest taka niezaprzeczalna tendencja (w moim odczuci bardzo zła) to wg Ciebie trzeba ją kontynuować. Smutne to...
Chlopaczek pisze:Doskonale wiemy kto chce religii na maturze.Podpowiem ze nie sa to srodowiska laickie.
No to chyba logiczne i nie widzę w tym nic złego. Jednak może jestem ślepy. Powiedz mi co jest złego w maturze z religii. Jeszcze jedno moje małe pytanie czy wg Ciebie środowiska laickie to jedyne właściwie, czy wszystko co promują środowiska tak określane (inna sprawa co to znaczy) jest z gruntu i z założenia dobre tak?

A teraz sa egzaminy na uczelniach Question Wiem że początkowo egzaminy wstępne miały być zniesione ale uczelnie i tak wiedziały swoje i robiły egzaminy Razz Teraz też chyba są jakieś Think
W gigantycznej większości nie ma egzaminów wstępnych.
Yukasz pisze:(swoją drogą jak religia to i etyka)
Dlaczego? Przedstaw mi swój tok rozumowania.
Yukasz pisze:Jak ktos ma potrzebę pogłębiania swojej wiary to niech to robi na własny użytek a nie był do tego zmuszany.

Przecież zajęcia z religii są nieobowiązkowa, matura z religii też ma być nieobowiązkowa. Gdzie tu zmuszanie?
Yukasz pisze:A osobiście mam takie odczucia że wprowadzenie religii na maturze jest niczym innym jak wchodzeniem kościoła wszędzie gdzie tylko się da (zresztą i tak go wszędzie pełno, niech lepiej księża zaczną myśleć nad tym jak wiernych przyciągać do kościoła)
Słowo wytrych. Kościół jest zły, kościół wszędzie się miesza. Z tego co mówicie, można było by dojść do wniosku, że żeby zostać premierem to trzeba namaszczenia od papieża, a żeby zwyciężyć w wyborach to trzeba rozpocząć kampanię wyborczą od ufundowania jakiegoś kościoła.
Pewnie inaczej gadaliście jak Wyborcza (swoja drogą to jest dopiero relatywizm, toż to pierwsza tuba propagandowa walki z wszechogarniającą machiną kościelną) na pierwszej stronie walnęła wielki napis dotyczący tego, że Papież Jan Paweł II poparł wejście Polski do UE.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”