Kielbasa wyborcza to chyba co innego,bo jest to cos najnormalniejszego w swiecie..nikt nie przejmowalby się tak RM,gdyby nie mialo cos do powiedzenia. Nie chce mi się szukac jak duzo ludzi deklaruje się jako słuchacze toruńskiej rozgłośni, bo mi szkoda czasu. Mam ważniejsze rzeczy. Ta liczba zapewne na kolana nie powala,ale cos w tym musi być, jeśli każdy wie, ktoz to Ryzyk. Możliwe,ze prasa i TV dosc ma wlasnie ojca redemptorysty i tylko dlatego jego radio jest tak negatywnie postrzegane. Po prostu w tym kraju nie wypada o nim mowic dobrze i już. Taki trend.franz pisze:Mówiło się też o drugiej Irlandii, cudzie powszechnego dobrobytu, niskich podatkach, reformach liberalnych i co z tego?! Ty chyba nie wiesz, że telewizja kłamie.
Sa 3 rodzaje panstwa: wyznaniowe,umiarkowanie i radykalnie swieckie. Radykalnie swieca jest Holandia i Francja. Gdzie tu Polska?franz pisze:Według mnie Polska jest krajem w pełni swieckim a nie "umiarkowanie" swieckim
franz pisze:ilości fanów Rydzyka samemu sprawdzić czyli sobacz jaka jest "słuchalność" RM i wtedy wylicz sobie procent Polaków należących do tej grupy, wtedy sam obalisz teze pt: "Ma poparcie duzej czesci spoleczenstwa polskiego" Poaztym jak już tłumaczyłem słuchacze RM to tylko niewielki procent wyborców PiS i poświadczają to badania naukowe elektoratów poszczególnych partii.
Pisałem wczesniej,ze wziąłem pod uwage osoby posiadające czynne prawo wyborcze(pomylilo mi się Bellus) ,które z niego skorzystaly. Reszta ludzi , która mogla glosowac, a nie chciala nie zostala przeze mnie uwzgledniona.
Mohery glosuja i sa waznym elektoratem-chyba nie bedzie przeczyl?
Tu chodzi o symbolike samej religii na maturze i tak to jest postrzegane. To ,ze zdawalaby ja ilosc osob w granicach bledu statystycznego jest nieważne. Chodzi o sam fakt mieszania sie . Jestem ciekaw czy ta matura bylaby tylko matura z chrześcijaństwa,czy może ze wszystkich religii.bellus pisze:Co wg Ciebie jest złego w religii na maturze?
Swoja droga zastanawiam sie w ilu krajach europejskich jest mozliwosc zdawania religii na egzaminach konczacych szkole.
wczesniej pisales, ze jestesmy w pelni swieckim krajem?wiec jak to jest?franz pisze:no cóż aby uzyskać pełnie świeckości można by im tego zakazać ale wtedy w imię walki o świckość zmierzali byśmy do państwa autorytarnego a może nawet i totalitarnego.
ja na religii z katecheta przerabiam aborcje,in vitro, antykoncepcje, homoseksualizm, eutanazje i wszystko inne. Ogolnie rzecz biorac zawsze trzeba sie z facetem zgadzac, bo zostane bardzo skrytykowany.Łukasz_ pisze:Głównie to samo grono wraz z księdzem które ma jakąś wiedzę, opinie na danym temat rozmawia a tematy to aborcja, seks homoseksualizm i to uważam za ciekawsze niż religia.
hohoho. Juz widze mojego katechete wykladajacego mi choc w malym stopniu podstawy islamu...albo buddyzmuRealFan pisze:Zastąpić religię religioznawstwem,
Giordano Bruno to oszust i rzezimieszekChlopaczek pisze:Giordano - na moment przed tym jak spalono go na stosie.