Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 21 sty 2008, 8:11

Jeszcze jakiś czas temu wręcz domagałem się zmian w defensywie, ale dzisiaj będę ich bronił ;) We wczorajszym meczu to nie obrona a środek pola zawiódł. Podobnie było na Sienie, przeciwnicy zbyt łatwo przechodzą przez środek pola, jedyny Cambiasso to za mało na powstrzymanie środkowej linii przeciwnika. Widać ogólnie, że dopada nas jakiś lekki kryzys, mam nadzieję, że za tym meczu się on skończył bo za tydzień jedziemy do Udine, z którym już od przynajmniej trzech spotkań nie potrafimy wygrać. Wracając do kryzysu to kilku piłkarzy albo się nie angażują w odpowiedni sposób, albo po prostu brak im umiejętności :P

Po kolei:
Burdisso - Mancini na siłę chce z niego zrobić drugiego Zanettiego, który jest piłkarzem kompletnym, mogącym grać na bokach obrony czy na całej szerokości w środku pola (nawet chyba pamiętam jak kiedyś grał z konieczności na stoperze, ale nie jestem pewien). Młodszy z Argentyńczyków się po prostu do tego nie nadaje i albo będziemy go wykorzystywać na jego nominalnej pozycji (czyt. środkowy obrońca), na której notabene na Dubai Cup sobie nie radził, albo postaramy się o sprowadzenie drugiego Zanettiego ;)

Crespo - Mam nadzieję, że jego deklaracja o odejściu po zakończeniu sezonu się spełni. Jego forma jest daleka od tej przynajmniej sprzed roku, gra fatalna, a bramki to tylko w Pucharze strzela. Chyba warto jego kosztem zacząć stawiać na Super Mario.

Na szczęście nie grał wczoraj mój "ulubieniec" Solari bo suma zaangażowania na boisku byłaby jeszcze mniejsza :P

Za tydzień wyjazd na Udine, trudny teren, ale słabszy w tym sezonie Milan pokazał, że można z nimi wygrać. Jeśli uporamy się z problemami w defensywie to powinno być dobrze ;)

Wróć do „Włochy”