Norwegia - Polska 1 - mecz ostatniej szanse dla Polakow i to moze motywowac ale gospodarz, hmmm[/quote]
tez mam zamiar zagrac na Norwegów, gralismy z nimi przed mistrzostwami w jednym turnieju i dostalismy od nich, tak wiem ze sparingi nie maja duzego znaczenia bo nawet Wenta mowil ze trenowali tozne warianty gry podczas meczu ale za Norwgia przemawia fakt ze sa gospodarzami. Chcialbym aby bylo tak jak przed MŚ, bo wtedy sparingi tez przegrywalismy a potem te same druzyny jechalismy jak chcielismy( tak było np. z Dania). Z drugiej strony jest to bardzo wazny mecz dla Polakow, Norwedzy sami mowili ze obawiaja sie K. Bieleckiego ktory dysponuje chyba njamocniejszym rzutem w Europie albo i na swiecie:P?
Jurasik w dobrej formie, bo tylko on jakas ciagnal ta gre i z Chorwacja i w nastepnych meczach, mam nadzieje ze M, Lijewski zacznie grac na wyzszym poziomie i bedzie rzucal pare waznych bramek. Musimy wygrac bo w nastepnym meczu czeka na nas Dania, z ktora tez chyba przegralismy przed tym turniejem, ale to tak samo jak w przypadku Norwegow tez niema znaczenia, teraz trzeba zagrac na maximum mozliwosci!!!
Dzisiaj tez propomuje zagrac na A. Radwanska z D. Hantuchova. Agnieszka juz z nia grala pod koniec tamtego roku w Zurychu i ograla ja w 2 setach. Hantuchova wypowiadala sie na temat Isii i powiedziala o niej ze jest bardzo dobra zawodniczka i ze jezeli chce ja pokonac musi zagrac na 100%. Hantuchova w poprzedniej rundzie meczyla sie z kirilenko, a jak wiadomo to nie ta sama klasa co Kuzniecova i Petrova. Moim zdaniem tu znow moga byc 2 sety na korzysc Agi.
Z PNA dzisiaj cezko cos przewidziec, raczej jestem za Kamerunem, w Egipcie niegra chyba Mido, ale jest natomiast ten zdolny Zidan. Kamerun z Eto'o powinien dac raczej rade ale watpie aby Egipt byloby stac tu na 3 pkt... Drugi mecz w tej grupie to dla mnie duza zagadka??? Tyle:D