Oskary

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 22 sty 2008, 17:15

TS borys IFC pisze:
Berik pisze:Fantastyczna wiadomoscia jest nominacja dla "Katynia". Filmu osobiscie nie widzialem, ale slyszalem wiele krytycznych opinii na temat samego filmu.
i nie powinienes zalowac. ja sie na filmie specjalnie nie znam ale ten byl raczej slaby.
Ja dopiero dziś dowiedziałem się że krytycy ocenili ten film słabo :lol: Film oglądałem jakiś czas temu i jak dziś usłyszałem wiadomość o nominacji do Oscara to lekko się zdziwiłem :o A to dlatego że film oceniam jako bardzo przeciętny. Z ust jakiejś babki co gadała na tvn24 dowiedziałem się że ostatnia scena rozstrzeliwania była czymś niewiarygodnym czego widz nie mógł się spodziewać... ja czekałem na tą scenę przez cały film :roll: Dla mnie to że ona była to oczywista oczywistość bo film przedstawia mocną historię więc musi być mocy i powodować że po jego zakończeniu zmuszony do refleksji nadal będę siedział w fotelu a nie od razu go opuszczał. A oprócz tej wyczekiwanej przeze mnie sceny której już myślałem że się nie doczekam reszta była taka nijaka że tak powiem. Nic specjalnego i film mnie nie wciągnął a uważam że powinien. Ja natomiast się na nim trochę nudziłem i w sumie z obojętnością patrzyłem na kolejne sceny. Więc jak słyszę od tej babki-gościa (prowadzi na TVNStyle jakiś program typu pudelek :heft: ) co gadała na tvn24 której tak w ogóle nie trawię że jest mocno zszokowana artykułami krytyków i teraz powinni przepraszać Wajdę to zastanawiam się czy aby na pewno oglądaliśmy ten sam film :think:
I w ocenie tego filmu nie przemawia przeze mnie polska cecha - zazdrość szansy na kolejny sukces Wajdy bo jednak życzę Wajdzie Oscara, niech ma :P I wydaje mi się że jak Wajda dostałby nagrodę to nie za film jaki nakręcił a to o czym on był.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”