Puchar Narodów Afryki (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: Cris7 » 22 sty 2008, 20:12

Egipcjanom w pierwszej połowie wychodziło niemal wszystko. Przede wszystkim brawa dla trenera Faraonów, bo to pierwsza drużyna na tym turnieju tak świetnie ustawiona pod względem taktycznym. Każdy na boisku wiedział co ma robić, drużyna sensownie przesuwała się po boisku. Wygrała i to zasłużenie. Postawa Zidana nie jest dla mnie jakimś dużym zaskoczeniem, bo to facet o naprawdę nieprzeciętnym talencie, ale nie potrafiący go w pełni pokazać w Europie. No może nie licząc ligi duńskiej, gdzie był gwiazdą. Później przeszedł do Werderu, furrory nie zrobił, ale w słabszym Mainz znów był liderem zespołu. Z tego co pamiętam to strzelał tam bramkę za bramką. A Borek ma już mocno przeterminowane info, bo mówił o "zawodniku Werderu". Teraz gra już dla HSV. Bardzo dobry występ tego gracza. Jeśli i on i Egipt utrzymają dyspozycję z dzisiejszego spotkania w dalszej fazie turnieju to jak dla mnie na dzień dzisiejszy faworyt. Może trochę za wcześnie, ale naprawdę zaimponowali mi dzisiaj. Ciekawe co jutro pokaże Senegal Kasperczaka. A przeciwnika mają niezłego, bo ekipę Tunezji. Jednak faworytem jest Senegal, któremu będę kibicował w całym turnieju.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”