Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 23 sty 2008, 0:15

piwus pisze: Najmniej widzę w tym winy Bednarza
Fakt zagalopowałem się z tym zrzucaniem winy na Bednarza, ale wynika to z mojej głębokiej (jak rów mariański) nie chęci do jego osoby i tego, ze przyzwyczaiłem się do profesjonalizmu zachodniego, czyli to dyrektor sportowy kształtuje politykę transferową klubu i negocjuje kontrakty bez słuchania się jakiegoś (uwaga, uwaga będzie słowo które lubisz piwus) "mitycznego" bossa.

piwus pisze:Widzę, że Franz wyśmiewa testy, tymczasem zapomina
Tak franz wyśmiewa ale nie zapomina. Wiesz te moje wyśmiewanie to taki rodzaj odruchu obronnego na to całe nasze bagno. Zauważ, że naśmiewam się też z testów Legii a więc jestem w tym naśmiewaniu obiektywny.

No bo co innego można robić gdy dwie czołowe Polskie drużyny walczące o MP i mające nas reprezentować w Europucharach testują trzeciorzędnych zawodników z Bośni/Ghany/Grenlandii/Timbuktu/Syberii, którzy nie potrafią wytrzymać kondycyjnie całego spotkania (i to sparingu!), a prawdopodobnie przyszły MP Wisła zamiast pójść w ślady Legii i dać szansę naszej utalentowanej bramkarskiej młodzieży (Boruc i Fabiański też kiedyś byli tylko młodzi i perspektywiczni i grzali ławę) teraz idzie sprawdzonym tropem jej i imienniczki z Płocka i sięga po "wysokogatunkowe" drewno Bałkańskie, które na dodatek jest nie pierwszej młodości.

A więc jeśli mam do wyboru śmiech i płacz, to nie wiem jak Ty ale ja to wole to pierwsze.

Pretensji do roboty Bednarza nie mam ja go wręcz zachęcam słowami "Bednarz działaj!" do szukania dla Wisły "talentów" tylko czy on coś w tym klubie znaczy, czy coś może? Mam wątpliwości.
piwus pisze:A jak wydaje pieniądze klub, który zarobił w jednym okienku ponad 15 milionów złotych
Co "Taniec z Gwiazdami" się nie podobał? A może nowe odcinki ""Hela w opałach" nie przypadły do gustu? Albo "Niania Frania" się nie podoba? No i wiadomo Hubert Urbański na prawdę dużo zarabia, więcej od Urbana nawet :wink:

A serio na to podobno na projekt stadionu (tu mogłbym się napiąć bo nasz będzie dużo ładniejszy, funkcjonalnieszy i nowocześniejszy od waszego archaicznego niewypału Wojciecha Obtułowicaz ale nie zrobie tego bo ja się napinać nie lubię) i na "bieżący wydatki związane z utrzymaniem klubu"
piwus pisze:eLM w sierpniu, o ile Wisła się do nich załapie
Dzięki za kurtuazję :)

Wróć do „Polska”