Dyskusja na temat plotek transferowych przemieniła się w debatę na temat brutalności w polskich ligach...
Nie wiem, ile w tym prawdy, ale podobno Kowalewski jest blisko Lazio. Możliwe, że to właśnie Gibon zastąpi między słupkami Balottę (przynajmniej tak donosi wp).
Żródło: http://sport.wp.pl/kat,30570,wid,9588586,wiadomosc.html
Czyżby Lotito i spółka zaglądał na pilka.pl? Przytoczę wypowiedź użytkownika coco (Lazio myśli o sprowadzeniu klasowego bramkarza; 29.12.2007):
"chce tanim kosztem zajebistego bramkarza ? to ja proponuje Wojtka Kowalewskiego , Spartak rozwiazal z nim kontrakt , to naprawde dobry bramkarz"
Szkopuł jednak w tym, że transfer uzależniony jest od uzyskania włoskiego paszportu przez Carizzo. Jesli Argentyńczyk go dostanie - pochodzący z Suwałk bramkarz nie trafi na Stadio Olimpico. Prawdobodobnie Lotito widzi w Gibonie "plan b". Jeśli Carizzo nie udałoby się ściągnąć teraz, przez najbliższe pół roku bramkarzem nr 1 Lazio miałby być Kowalewski, a po sezonie "operacja Carizzo" zostałaby powtórzona. Tak czy siak, jeśli Gibon miałby być w Serie A nawet przez te pół roku być pierwszym bramkarzem, Leo nie miałby wyjścia i raczej musiałby powołać Wojtka na Euro (no bo jednak regularna gra w Lazio to coś więcej niż regularna ławka w ManU czy też Arsenalu). Ciekawa sprawa - zobaczymy jak się rozwinie.
P.S. Mnie dziwi, że Lazio jeszcze nie zainteresowało się Sorensenem z AV...