Która liga świata jest najsilniejsza??

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: mistyk » 24 sty 2008, 13:13

(L)oczkerson pisze: Więc ja nie mam wątpliwości....
....no chyba że ktoś bierze pod uwagę fakt ze Real czy Barca lubi wydać około 100 mln na transfery
Co jak co, ale naprawde jesli chodzi o transfery w ostatnich latach to Barcelona naprawde wydaje pieniadze z glowa. Za nikogo nie przeplaca i kupuje jedynie graczy potrzebnych w danym momencie. Real to troche inna bajka, ale proponuje zwrocic uwage kto tak naprawde zawyza dzisiaj ceny pilkarzy - kluby angielskie. Milionerzy przejmuja klubu, wykorzystujac je jako maszynke do robienia pieniedzy, ale oczywiscie tez w nie inwestuja, co skutkuje przerostem masy nad trescia i zawyzaniem wartosci pilkarzy.

Co do Milanu to owszem puchary zdobywaja, graczy maja swietnych (przynajmniej tych z pierwszej 11-tki), ale czy graja na miano najlepszej druzyny europy? Sorry, ale gdybym ja byl kibicem Milanu ( to mowiac delikatnie lekko bym sie frustrowal, ze moj klub odpuscil lige i puchar juz od samego poczatku, tylko po to by skupic sie na LM. Milan grac potrafi, ale w jesli chce powaznie myslec o walce na kilku frontach w przyszlym roku, to w wakacje nie moze oszczedzac pieniedzy. Moze przydalaby sie tez zmiana trenera?

Wróć do „Piłka nożna na świecie”