AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post autor: Mates » 25 sty 2008, 18:23

Wilmore pisze:Poza tym znów Ancelotti popełnia ten sam błąd - gramy tryliardem piłkarzy w środku pola, zamiast postawić na ofensywę - wprowadzić po przerwie Gourcuffa od razu, który rozprowadzałby piłki razem z Seedorfem, a zdjąć Gattuso - Atalanta nie sprawiała dla nas zagrożenia, bramki traciliśmy po własnych karygodnych błędach - zamiast postawić na ofensywę, gdy trzeba było strzelić gola, Milan nadal grał zachowawczo

1.Mi sie wydaje, że graliśmy 3 zawodnikami w środku pola i Kaką. Mając na uwadze to, że Seedorf jest ofensywnym zawodnikiem to nasze ustawienie wcale nie było zachowawcze.
2. Ja nie widzę sensu takiej zmiany. Mieliśmy 1:1 do przerwy i dużo sytuacji stworzonych w 1 połowie do zdobycia bramki. Dlaczego w tym samym ustawieniu nie mieliśmy sobie stwarzać sytuacji w 2 połowie? W sumie to te sytuacje sobie stwarzaliśmy. Zgadzam się z tym, że Gourcuff powinien wejść trochę wcześniej (gdzieś koło 75 minuty), ale na pewno nie należało Go wpuszczać zaraz po przerwie.

Co do Oddo to dalej twierdzę, że była to słuszna zmiana. Bo tak jak pisał mete musieliśmy zacząć częściej grać skrzydłami a Oddo mogła się udać jakaś akcja skrzydłem(jedna się chyba udała i była z niej groźna sytuacja), a Bonera takiej udanej akcji na pewno by nie miał(wcześniej nie miał i nie było widoków, żeby to się zmieniło). .

Wróć do „Włochy”