Puchar Narodów Afryki (zbiorczy)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 » 25 sty 2008, 23:00

W sumie dlaczego WKS ma wystawiać rezerwy? Walka o 1. miejsce w grupie, na pewno wszyscy chcą uniknąć gospodarza Ghanę, myślę że WKS nie zlekceważy Malijczyków. Chociaż remis już jest bardziej prawdopodobny. Nigeria musi wygrać przynajmniej 2:0 z Beninem i liczyć na porażkę Malijczyków.
A co do dzisiejszego meczu to bardzo dobra gra trójki Diarra-Sissoko-Keita , wielka szkoda, że Diarra nie zagra w ostatnim meczu z powodu kartek, bo grał świetnie :wink: . Nigeria ma w składzie 7 napastników ( :!: ) a nie strzeliła jeszcze bramki. W sumie trudno się dziwić jeśli ma się w pomocy takich piłkarzy jak Olofinjana , Mikel też gra słabo , nigdy nie byłem przekonany co do jego talentu. Voghs na skrzydłach wystawia nominalnych napastników , ściąga po 45. minutach Martinsa , nie wprowadza w ogóle kapitana Kanu , daje grać rezerwowemu w Lazio Makinwie. Jedyny piłkarz Nigerii zasługujący na pochwałę to Taiwo , genialnie gra na razie. Szczerze to chciałbym żeby wreszcie opuścił Marsylię i trafił do jakiegoś wielkiego klubu, bo na Francję jest za dobry :wink: . Aijde też nieźle zagrał, ale reszta spisała się słabo.

A ten Omo z Beninu wpadł mi w oko jeszcze jak pakował bramki Heerenven w PU , widziałbym go w Holandii albo we Francji :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”