Wilmore pisze:Do przodu, próbować dośrodkowywać i iść do przodu.
Hm... czy Oddo dzisiaj tego właśnie nie robił? Często podłączał się pod akcje ofensywne. Z jego dośrodkowań Ambrosini, Pato i przede wszystkim Kaka mieli dobre bądź bardzo dobre okazje do strzelenia bramki. Dodatkowo praktycznie bezbłędny w defensywie. Dla mnie, i myślę, że nie tylko dla mnie jeden z trzech (obok Ambro i Pato) najlepszych w naszym zespole.
Ja tam jestem zwolennikiem Lippiego. Chociaż Jose także byłby ciekawym posunięciem. Z tym, że nie oszukujmy się. Zwolnienie Carlo jest bardzo mało prawdopodobne, żeby nie powiedzieć nierealne. Musielibyśmy chyba odpaść w 1/8 LM i nie zająć 4 miejsca w Serie A ( a i tak nie jestem przekonany czy Silvio wtedy podziękował by Carletto). A nie muszę pisać, że takiego scenariusza jaki napisałem wyżej nikt z nas sobie nie życzy.Wilmore pisze:Wśród trenerów dostępnych lepszych od Jose - choć nie lubię go z charakteru - nie widzę.
Z wypowiedzi pomeczowych Carlo wynika, że w meczu z Regginą prawdopodobnie zagramy troszkę rezerwowym składem, aby dać odpocząć paru podstawowym zawodnikom. Nie jest to dobra wiadomość, bo ewentualnych 3 punktów zdobytych z Regginą potrzebujemy jak tlenu. Chociaż jeśli zagramy nie do końca podstawowym składem to może Gourcuff i Gila zagrają od początku.