Zaluje, ze Cie rozczarowalem odnosnie kontrowersji. Ale widzisz: kazdy kiedys musi napisac cos mniej kontrowersyjnego. Nawet ja. Nawet wowczas, kiedy zdaniem wielu ludzi esencja niektorych wypowiedzi jest to, iz sa one kontrowersyjne. Tyle ze czesto mianem takowych okresla sie po prostu wypowiedzi bliskie prawdy. Ergo: czerpie z tego duza satysfakcje
Staram sie ogladac praktycznie wszystkie mozliwe mecze Arsenalu i dostrzegam poprawe gry u Senderosa, to jak sie stara a poziom jego gry wzrasta. Tyle ze nie uwazam go, delikatnie mowiac za wybitnego obronce. Nie chce juz mi sie nawet wyliczac jego brakow. W kazdym razie, gdy widze go w skladzie czuje obawe o nasza defensywe. Po prostu. Byc moze istotnie jest to zupelnie irracjonalne, biorac pod uwage ze Gallas ostatnio jakby nie jest w najwyzszej formie - alisci tak sie na to zapatruje.
Co do poprzedniego sezonu. Moze nie tyle brakowalo zgrania, co ogrania. Chodzilo mi glownie o nowy stadion i wszystko co z tym zwiazane. Tak jak juz pisalem, dochodzil do tego brak sily fizycznej (nie tylko odnosnie minionych rozgrywek) i oczywiscie skutecznosci. Co bylo widac expressis verbis. Zreszta dla mnie styl gry druzyny objawia sie rowniez w ilosci zdobywanych bramek, a nie tylko liczbie wypracowanych sytuacji strzeleckich i tym, iz pilka chodzi jak po sznurku...