AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post autor: Ewa_ » 01 lut 2008, 0:12

Wilmore pisze:Wszystko będzie zależało od wiosny - jeśli Oliveira będzie chciał wrócić (czytaj: nie będzie rękami i nogami trzymać się Zaragozy)
Jakiś miesiąc temu Oli udzielił wywiadu dla La Gazzetta dello Sport i powiedział, że chciałby wrócić do Milanu. Oto jego treść:
Wypożyczony do Realu Saragossa Ricardo Oliveira udzielił wywiadu La Gazzetta dello Sport. Napastnik z Brazylii opowiada m.in. o przyczynach nieudanego pierwszego sezonu w barwach Milanu. Poniżej zamieszczamy fragmenty wywiadu.

Jakie zmiany zaszły, gdy przenosiłeś się do Włoch?
Przede wszystkim natury psychologicznej. Opuściłem Hiszpanię i La Ligę, które znałem, przenosząc się do Włoch. Po miesiącu porwana została moja siostra. Jej uwolnienie nastąpiło dopiero po pół roku. W tym czasie miałem się aklimatyzować, dostosowywać do nowego otoczenia, nie czułem się jednak najlepiej. Wiele razy wsiadałem do samochodu, by udać się na trening i płakałem. Tygodniami nie pojawiały się żadne nowe informacje na temat mojej siostry, w innych otrzymywałem straszliwe komunikaty w rodzaju "z twoją siostrą nie jest najlepiej", "zamordujemy ją". W takich okolicznościach trudno o koncentrację na grze. Nie szukam w ten sposób wymówek.

Co stanie się w czerwcu?
Chciałbym powrócić do klubu. Śledzę występy Milanu, oglądam mecze, często rozmawiam z Rickym, podpytuję go, kibicuję. Zdaję sobie sprawę, że nikt nie może zagwarantować piłkarzowi, że będzie cały czas grał. Chciałbym po prostu usłyszeć "liczymy na ciebie". W przeciwnym wypadku to nie będzie miało sensu.

Macie z Ronaldinho tego samego agenta. Wyobrażasz sobie was obu w Milanie?
Nie wiem. Niewiele mogę powiedzieć o Ronaldinho. Nie wydaje mi się, by Barcelona chciała go sprzedać, to kawałek ich historii. Prawdą jest jednak, że wokół niego robi się wiele interesów

www.acmilan.pl
Zobaczymy co się wydarzy po zakończeniu sezonu.

PS. http://alemilan.patrz.pl/ masakra :shock:

Wróć do „Włochy”