AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post autor: Mates » 01 lut 2008, 10:17

Wilmore pisze:Po co?

Jak to po co? Jeśli odejdzie ta 5 piłkarzy o której wspomniałem w poprzednim poście to trzeba będzie sprowadzić właśnie 5 piłkarzy. Zambro, z wypożyczenia Lino i z primavery Darmian. Zostają 2 miejsca. I ino to powinni być boczni obrońcy, żeby Bonera wreszcie mógł grać na środku obrony. 4 środkowym byłby Lino. Także dlatego uważam, że to powinni być boczni obrońcy, bo u nas to jest jedna z najważniejszych pozycji. A jak wiadomo ostatnio nasi zawodnicy na tej pozycji nie błyszczą. Jankul to praktycznie cały sezon połamany, Oddo to zagadka. I jeśli podobnie będzie w przyszłym sezonie to musimy mieć wartościowych zmienników.
Wilmore pisze:może dzięki temu odejdzie Brocchi
O tym zapomnij. On jest naszym wychowankiem i musi być a naszej kadrze. A tak mi się wydaje, że Carlo też go w pewnym sensie lubi i z niego nie zrezygnuje.
Wilmore pisze:A ja go chcę mieć jak najszybciej w pierwszym składzie Milanu. Niech pouczy się przy Kace czy Seedorfie, może dzięki temu odejdzie Brocchi, a nam są potrzebni jak tlen ofensywni pomocnicy - nie słychać nic o tym, że przyjdzie jakiś, więc rezerwowy Di Gennaro się przyda.

Ja jednak uważam, że w jego wieku najlepszym sposobem na naukę jest regularna gra. U nas na pewno grać nie będzie.
Wilmore pisze:drobnym odszkodowaniem,
Problem w tym, że to nie było by drobne odszkodowanie. Dida jest cwany i na pewno zapewnił sobie korzystny kontrakt, czyli taki,który trudna zerwać. A kupić to go raczej nikt nie kupi, bo kto da mu tyle co ma u nas.

Wróć do „Włochy”