AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore » 01 lut 2008, 11:35

Mates pisze:I ino to powinni być boczni obrońcy, żeby Bonera wreszcie mógł grać na środku obrony.
Tak, tylko po co aż dwóch? Będzie pięciu zawodników na dwie pozycje, gdzie raczej wymagana jest stabilizacja - poza tym będzie super, jeśli dołączy Zambrotta, żaden inny naprawdę dobry boczny obrońca do Milanu nie przejdzie widząc, jaką będzie miał konkurencję.
Mates pisze: O tym zapomnij.
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale zdecydowana większość moich postów to marzenia - nie mam specjalnych złudzeń, że tacy piłkarze odejdą. :roll:
Mates pisze: Ja jednak uważam, że w jego wieku najlepszym sposobem na naukę jest regularna gra. U nas na pewno grać nie będzie.
Tu nawet nie chodzi o to, czy to będzie najlepsze rozwiązanie dla niego, czy nie - Bologna, jeśli się sprawdzi, pewnie będzie go chciała kupić, więc wątpię, żeby tam został znów wypożyczony - nie przyda mu się na nic kolejny sezon w Serie B, a Milanowi potrzebny jest ofensywny pomocnik - jeśli jest taki di Gennaro, młody, zdolny i posiadający jakieś tam umiejętności, to dlaczego nie? Mógłby przejść, gdyby Carlo znów nie ściągnął żadnego ofensywnego pomocnika - łudzę się, że kiedyś będzie chciał mieć na tej pozycji po dwóch niezłych graczy, bo tu cenna jest rotacja i świeżość w najważniejszych meczach, a obecnie przy trójce na tej pozycji jeden z nich musi grać stale. Tak więc di Gennaro przydałby się, gdyby Ancelotti poszedł po rozum do głowy i zaczął stosować normalną politykę kadrową i szukał zmiennika na tę pozycję - raczej przy obecnej trójce pomocników nie przyjdzie do nas żaden gwiazdor z najwyższej półki (choćby Diego czy VdV), bo nie będzie miał pewnego placu gry, wręcz przeciwnie - może nawet spędzić większość sezonu na ławie. A taki di Gennaro będzie za to wdzięczny. Od takich funkcji są wychowankowie. ;)

Wróć do „Włochy”