Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho » 01 lut 2008, 18:55

Musze przyznać, że na ten dzien czekałem, Aragones powołał kadre. sporo ostatnio sie naczytałem jak madryckie media jada po trenerze, jak wkładaja bez wazeliny takich tepych zawodnikow jak Guti. Na całe szczeście ich nie ma, a za to jest ogrom śmiechu, Krkić przelał frustracje. :P

At. Madryt: Pablo;
Arsenal: Cesc;
FC Barcelona: Bojan, Iniesta i Xavi;
Betis: Juanito;
Espanyol: Luis García i Riera;
Liverpool: Arbeloa, Reina, Torres i Xabi Alonso;
Real Madryt: Casillas i Sergio Ramos;
Mallorca: Fernando Navarro i Güiza;
Valencia: Albelda, Albiol, Marchena, Silva i Villa;
Villarreal: Capdevila.

Trzeba powiedzieć, że bardzo ciekawa kadra, nadal oparta na tych samych zawodnikach. Brak kontuzjowanych Tamudo i Puyola. Nowości to Arbeloa, Navarro, widać także, że szanse wykorzystali Riera i Guiza. Dziwi mnie obecność Albeldy. To jedyne zaskoczenie. Mogłby wreszcie dac szanse Artecie, bo watpie, żeby David pojechał na Euro.
Obecność Navarro i Arbeloy chyab tylko w celu znalezienia zastepcy dla Capdevili i Ramosa, bo Pernia juz sie pokazał, a Angel jakos specjalnie ostatnio nie grał. Zobaczymy co pokażą środkowi obrońcy, bo tutaj widze brak obok Puyola, liczyłem na Navarro z Sevilli, ale on chyba nadal jest kontuzjowany, tak wiec maja kolejni szanse.

Wracajac do RAula i Gutiego. Nie dostrzegam argumentu za ich kandydaturą. Tak naprawde kto zawiódł na ich pozycjach w poprzednim roku, gdzie Hiszpanie statystycznie byli najlepsi na świecie. Świetnie grał Villa, Tamudo, Garcia, bardzo dobry debiut Guizy, troche zawodził Torres, ale teraz gra kapitalnie w Liverpoolu. Wiec nie dostrzegam miejsca dla Raula. Guti to juz prawdziwy kosmos, bo on ani nie ma rownej formy, ani nigdy nieczego nei dał reprezentacji. Kogo miałby wygryźć Inieste, Cesca czy Silve. :)

Wróć do „Hiszpania”