Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 03 lut 2008, 1:29

Jak dla mnie Balotelli jest gotowy do gry w Interze. Już w tej chwili. Mamy czterech klasowych napastników w kadrze: Ibra, Cruz, Crespo, Suazo. Moim zdaniem Mario jest optymalnym kandydatem na piatego napastnika. Fakt, w tej chwili jest najsłabszym z grona naszych snajperów lecz w jego przypadku może wykonac bardzo szybki przeskok. Sytuacja przedstawia sie tak, że jak się nie zmieści w kadrze to zagra w Primaverze. Nie ma problemu. Pewnikiem jest, że trzeba mu dozować wysiłek i jako ten piaty napastnik miałby luz, bo chyba tylko idiota mogłby zwalić wine lub oczekiwac od 18-latka by ten był siłą napędowa Interu. Ale jak tego dokona to bedzie na plus. Wypożyczenie nie jest najgorsza opcją, ale Balotelli jest zarówno pod względem fizycznym jak i sportowym, i chyba mentalnym na poziomie Serie A, więc czemu ma w grać w innych barwach niż czarno-niebieskie :P. Wg mnie większa presja ciążyła by na jego barkach gdyby miał utrzymac Regginę i wszyscy patrzyli by na niego jak na Mesjasza lub cudy Tuska. Analogiczna sytuacja jak z Pele, gość ledwie dwa lata straszy od Mario i udowodnił, że zasługuje na miejsce w szerokiej kadrze, a jak go kupili to po raz pierwszy dowiedziałem się o jego istnieniu. Ba, cieszy sie dość dużym zaufaniem Manciniego. Ale to tylko moje zdanie.

W ogóle jakieś dojrzalsze to pokolenie nam się trafiło. Z przyjemnością ogląda się takich piłkarzy jak Fatic, Sigliardi, Puccio czy Bolzoni. Wydaje mi się, że roczne wypożyczenie do innego klubu, co ważne Serie A (ewentualnie Serie B) i sukcesywnie w zależności od postępu właczać do kadry pierwszego zespołu lub wypozyczać. To był niesamowity błąd całego menegmentu sportowego, aby wypożyczać bardzo utalentowanych piłkarzy do Serie C i niżej. Gdzie tam postęp, gdzie tam rozwój? Ze przypomne nazwiska Eliakwu, Rebecchi.

100% zaufania na stulecie klubu, iż wiedza co zrobic z Mario Barwuahem Balotellim i bedzie to z korzyscią dla niego i co za tym idzie dla najlepszego klubu na świecie :D

Wróć do „Włochy”