Piwo

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Asteniu » 04 lut 2008, 0:21

Ja ostatnio ponownie przerzucilem sie na Zywca. Nie pilem go pare lat, bo za malota bo duzo pilem i sie nim pare razy przepilem :P , ale teraz mi bardzo smakuje. Z polskich piw co jeszcze lubie, Lecha ( ale nie w duzych ilosciach ), czerwonego lecha. Kiedy byly takie dobre piwa jak Brok i Heweliusz to byly pyszne browarki. Ostatio odkrylem piwo, z Lublina PERŁA, pyszne piwko, bardzo sie przyjemnie pije i do tego jest dosc tanie, okolo 2,00 zl w markecie, a o ile pamietam butelka nie jest zwrotna wiec juz totalny wypas.

Z zagranicznych to przedewszyskim czeski Budweisera i Pilsner Urquel, ale nie ten rozlewany czy produkowany w Polsce, tylko orginalny Czeski. Mam szczescie bo mieszam 8 km od granicy z Czechami wiec nie mam z tym problemu :) Do tego dochodzi dunski Calsberga.

Polecam takze Ukrainskie piwo Obolon. Jest pare rodzaji tego piwa, chyba z 6 ale najlepsze jest w zielonej butelce (LAGER), jezeli ktos lubi Calsberga to zakocha sie w Obolonie. Na Ukrainie jak bylem 2,5 roku temu to butelka kosztowal 1,00 zl i bylo to chyba najdrozsze Ukrainskie piwo :P

EDIT :

Widze ze nie jestem pierwszy z Perla ;)

Tutaj jest strona Obolona - http://www.obolon.pl/

Wróć do „Hyde Park”