Z tym niezmiennym się zgodzę.Hanni pisze:Steven to chyba jedyny zawodnik który przez kilka lat przezentuje wciąż niezmienny i bardzo dobry poziom w reprezentacji Anglii,
Ale "bardzo dobry" w odniesieniu do jakiegokolwiek reprezentanta Anglii w ostatnich latach to przesada.
Tym bardziej do Gerrarda, który w kadrze gra źle.
Na której pozycji? Na ofensywnym pomocniku mogę Ci wymienić z miejsca 10 lepszych od niego. Na pozycji defensywnego pomocnika jest jeszcze gorzej. Od lat Gerrard trzyma formę, ale formę średnią. Przecietną.Hanni pisze:jeden z najlepszych graczy w Europie, na swojej pozycji
Nie wiem, czy Gerrard miałby pewien plac gry w którejkolwiek z drużyn czołówki europejskiej.Hanni pisze:Chyba każdy chciałby tego zawodnika w swojej drużynie.
Dla mnie Gerrard od zawsze jest przereklamowany - i owszem, wytrzymałość posiada, jest niesamowitym walczakiem, ale na litość - to samo ma Gattuso, a nie robi nikt z niego niesamowitego piłkarza, ot rzemieślnik, uwielbiany w Mediolanie.
Podobnie z Gerrardem - uwielbiany u siebie, poza własnym podwórkiem niewiele osób go ceni tak samo wysoko. Kiedyś mógł przewodzić w kadrze, ale teraz tylko w samej Anglii Barry, Scholes czy Lampard są od niego zwyczajnie lepsi.
Gdyby nie zwycięstwo dzięki niesamowitemu charakterowi w LM 2005, to Gerrard byłby tylko jednym z wielu piłkarzy na swojej pozycji.