Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post autor: Kamil232 » 05 lut 2008, 2:15

jedno krótkie pytanie ... czy Torres jest twoim zdaniem piłkarzem średnim ?
To jest klasa światowa, ale też jeszcze nie czołowka musi to udowodnić. Gdzieś to pisałem Torres, Mascherano, Gerrard, Carragher i Reine to ich jedyni gracze z najwyżej pólki. Jak widać w tym zestawieniu jedynie Torres i Gerrard są piłkarzami ofensywnymi, także już wiadomo dlaczego potrafią się tylko świetnie bronić.
Tylko, ze z drugiej strony, jak dla mnie, taki Nani czy Anderson niewiele się różnią od choćby Babela
Weś nie żartuj. Dla mnie Anderson to teraz numer 1 z piątki środkowych pomocnikó MU. Jego zabrakło z WHU i był chaos, wszedł i to wyglądało lepiej, to samo w meczu z Spurasami. A o jego swietnych meczach jak np. z Liverpoolem nie wspominam. Fergie nie chcę chyba by była na nim zbyt duża presja i jednak w meczu ze Spursami za bardzo zawierzył doświadczeniu, ale ten chłopak pokazuje, że nie ma żadnych kompleksów i przede wszystkim, że gra niezwykle dojrzale. A juz w ogóle jak na swój wiek to Mistrzowsko dojrzale. Jestem nim zachwycony, spodziewałem się gracza pokroju Ronaldinho, a tu on poza świetnym dryblingiem(co pokazał z Porsmouth),sszybkością, niezłym podaniem i przeglądem pola, świetnie sie ustawia i jest niezwykle waleczny. Potwierdził to w trudnych meczach, więc porównanie go do Babela jest kompletnym nieporozumieniem.

Jeśli chodzi o Naniego i Babela to łyk statystyk.

Nani w 18 meczach w lidze zdobył dwie bramki(jedna na wagę trzech punktów ze Spursami, jedna otwierająca mecz z Boro) zaliczył 5 asyst. Do tego w LM dołozył 3 kolejne asysty.
Babel w lidze w 19 meczach zdobył 3 gole(z Derby pogrom, z Newcastle pewna wygrana i to samo z Boltonem) do tego zaliczył 3 asysty. W LM zdobył 3 gole w obu pogromach z Besikatesem i Marsylia.

Jak widać Nani strzelał ważnego gole i zaliczał cenne asysty, Babel dokańczał tylko dzieła zniszczenia. Na moje oko(No meczów MU widziałem więcej) Nani jest bardziej wartościowym graczem, chodź spodziewałem się po nim nieco więcej. Babel to taki typowy jeździeć bez głowy, Nani zresztą też ale przynajmniej więcej daje zespołowi w waznych momentach.

A ja tam wole wygrac i lige i LM, to jest dopiero osiagniecie
A ja Lige, LM i Puchar. Have you ever won the treble? Have you fuck ? :twisted:

Ofensywni pomocnicy? Pff, Messi, Kaka, Scholes, Lampard, Diego, VdV, Sneijder, Seedorf, Ribery, Fabregas, Hleb, od biedy nawet Joe Cole...
Niektórzy z tych typów są skrzydłowymi. Zajme się środkowymi.
Więc Diego-Jak na razie to błyszczy tylko w przeciętnej Bundeslidze, a w Porto się nie sprawdził. W Europie nic nie pokazuje. Więc to porównanie w ogóle nie na miejscu.
VDV- To co u Diego błyszczy w przeciętnym Hamburgu, a w Ajaxie nic kapitalnego nie grał. Jakby był tak dobry jak go niektórzy malują to by trafił do lepszego zespołu.

Sneijder- To co VDV, w Ajaxie wcale nie grał kosmosu. A kilka niezłych spotkań na poczatku w Realu nie czyni go kapitalnym. Mocno spuścił z tonu...a Gerrard na swoją markę pracował dłużej niż 2 miechy.
Seedorf? dwa dobre mecze na cały sezon to trochę mało.
Hleb? to co u Sniejdera, jak na razie to błyszczał przez kilka miesięcy, niech to potwierdzi.

Moim też. Na ławce.
Ciekawe. W Barcie za takie Deco to by pasował jak ulał. Pomiajam już to, ze Portugalczyk gra taki piach, że nikt nie pamięta jego dobrego występu. Akurat jego pozycja by pasowała do Gerrada idealnie. Popracować w defenyswie w której jest lepszy z pewnośćia od Deco i wykazać się nieco w ofensywie w której też jest niezły. W Realu tez by sobie miejsce znalazł albo za Sneijdera albo za Bapbtiste. Prawda jest taka, że Gerrard w każdym klubie by niemal grał z tego też względu, że jest uniwerasalny.
i. To walczak, a nie technik, jak Kaka czy Messi
No to juz wiem skąd te dziwne porównania do Diego np. Technika gościu to nie wszystko w futbolu ;]
Wiec nie zgodziłbym się ze stwierdzeniem, że Rafa kupił samych średniaków, a Ferguson samych świetnych piłkarzy.
Nigdzie nic takiego nie napisałem, żę Ferguson sprowadził samych świetnych graczy. Zdarzały się nie wypały, ale Benitez przez ostatnie lata wydał na transfery więcej pieniędzy, ale wiekszość głownie szła na średniaków. W końcu teraz zmienił politykę i zamiast kupować dalej złom, wydał pożądżne pieniądze na pożadnych graczy i jeśli tak dalej będzie robił to coś z tego będzie. Ale obecna kadra LFC jest jego autorska i nikomu tylko jemu można zarzucać, że nie mają siły rażenia.

some1 wytknij mi te błedy, chętnie posłucham. Uwielbiam dyskusje z fanami Liverpoolu, może jeszcze mnie czymś nowym zaskoczysz. Ale wątpię porównania Pennanta czy do Rona i Kuyta do Rooneya, Risse/Arbeloa do Evry nic nie przeskoczy :lol:

PS. Jak to było z tym Mascherano. Najpierw mówił, ze cieszy się że dołączy do Red Devils, a potem ze pragnąłby dołaczyć do swojego przyjaciela Carlosa Teveza? :lol:

Wróć do „Anglia”