Prawo jazdy

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 06 lut 2008, 4:05

W zeszłym roku słychać było o różnych zmianach, sam słyszałem o wzroście cen, jakiś dodatkowych badaniach oraz szkoleniach (płyty poślizgowe, nawet wjazd w ściane z kartonowych pudełek przy prędkości 100km/h), młodych kierowców przez jakiś czas miały obowiązywać inne (bardziej rygorystyczne) ograniczenia prędkości oraz mieliby oni jeździć oznakowanymi autami, zmienić się miała forma egzaminu teoretycznego (zamiast pytań przedstawione konkretne sytuacje i jak się w nich zachowamy), a do praktycznego miała dojść jazda poza terenem zabudowanym. To przewidywał jednak projekt ustawy, a zmiany wg tego projektu miały być wprowadzane stopniowo. Nie jestem jednak na bieżąco, nie wiem czy coś się zmieniło i kiedy to wszystko wejdzie. W połowie 2007 zmieniło się kilkanaście pytań dotyczących pierwszej pomocy, to na pewno. Pod koniec roku słyszałem o wzroście cen (od początku 2008) ale rozmawiałem ze znajomymi, którzy mają szkołę nauki jazdy i w najbliższych kilku miesiącach jeszcze takie zmiany się nie szykują. Było to jednak kilka tygodni temu i mogło się coś zmienić (tak samo jak te wszystkie propozycje zmian przedstawione przeze mnie).

A tak bardziej optymistycznie... w poniedziałek odebrałem swoje prawo jazdy. Oczywiście z błędem w nazwisku, bo jakżeby inaczej :lol: Mogę z nim jeździć, ale za tydzień muszę wymienić. Przybij piątke Mawik, ja też dopiero za czwartym podejściem :P

Wróć do „Hyde Park”