AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore » 06 lut 2008, 19:16

Piłkarz Milanu - Ricardo Oliveira, obecnie wypożyczony do Realu Zaragoza, chciałby pozostać u aktualnego pracodawcy. Brazylijczyk powiedział: "Chcę pozostać w Hiszpanii, jednak nie zależy to tylko ode mnie, ale także od klubu".
Jakoś miałem dziwną pewność, że Oliveira nie będzie chciał do nas wracać, rozumiem, że siostrę mu porwali, ale mimo wszystko w Milanie się nie sprawdził - mógł grać dobrze po odbiciu i przed porwaniem, a niestety nie dawał rady zastąpić Shevy, więc bez żalu się z nim pożegnam - o ile na jego miejsce kupimy kogoś porządnego, choćby Drogba wchodzi do Milanu bez wazeliny ;)
Gourcuff musi dostać szanse w najbliższych meczach, ale boję się, że zamiast niego grać będzie Brocchi, oby to się nie sprawdziło - Francuz musi mieć świadomość, że ma szansę na przekonanie do siebie fanów i sztabu szkoleniowego, więc albo z niej skorzysta, albo naprawdę w lecie odejdzie do Arsenalu... Bo coś Carlo go nie lubi, inaczej ciągłego trzymania na ławce wytłumaczyć się nie da (chyba że skrajną głupotą).

Wróć do „Włochy”