Siatkówka

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: Karmelinho15 » 10 lut 2008, 15:14

Yukasz pisze:tak w sumie to nie spodziewałem sie tak dobrej gry w tym sezonie Częstochowy bo z tego co się orientuję finansowo ustępują na pewno Skrze i AZS Olsztyna a może jeszcze komuś (Jastrzębiu?, Resovi? i właśnie - znacie budżety klubów Question ) ale imo niezła polityka daje im miejsce tam gdzie są teraz. A wszystkim kieruje młody i nieutytułowany ale jak widać zdolny trener Panas Razz

W tamtych roku budżet wynosił kilka milionow. Sam Stelmach zgarnął 900tys za sezon. W tym roku budżet to jest coś koło dwoch milionow. Wierzbowski czy Nowakowski zarabiają kilka tysiecy. Najwiekszy kontrakt ma Billings ok. 50tys. Gato, Gierek po jakies 30-40. Skra ma budzet bodajze 10 milinow albo 8. Olsztyn 6. Jastrzebie ma duzo mniejszy niz w tamtym roku.

Polityka AZS-u zmieniła się bardzo ale na lepszą strone. Panas radzi sobie bardzo dobrze ale troche chyba przeliczył siły podstawowej szóstki. Na szczęscie na mecz z Jastrzębiem była ogromna mobilizacja i teraz 2 miejsce na play-off jest bardzo blisko. Teraz cięzki mecz z Noliko. Ja na miejscu trenera i zawodników odpuścił bym ten mecz. Nie ma sensu grać na 200% gdyz rewanz w Częstochowie a ewentualna wygrana nie daje nam awansu. Mam tylko nadzieje ,że Gierek wytrzyma bo z jego kolanem coraz gorzej.

Wróć do „Inne sporty”