Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 10 lut 2008, 16:42

Karmelinho15 pisze:Nowakowski zarabiają kilka tysiecy
To w takim razie może byc to jego ostatni sezon w Częstochowie. Oczywiście zarząd zaoferuje (znaczną) podwyżke, ale nie sądze by była większa od oferty Jastrzębskiego czy Olsztyna, których środkowi grają średnio. Wiele zalezy od samego zawodnika gdzie bedzie chciał kontynuować karierę.

Ale do rzeczy. Ja się poznęcam nad komentatorami. Tak sie składa, że lubie sobie poprowadzić statsy i nie mogę siedziec cicho gdy opwiadaja bzdury. Billings dostawał najmniej piłek spośród skrzydłowych i co gorsza dla niego głownie te w pierwszej akcji po dobrym przyjeciu. Kontry Stelmach grał przez Wikę i Gierczyńskiego i tu paradoksalnie upatruje największa słabość. Skoro rozgrywający najmniejsze zaufanie ma do swojej potencjalnej najlepszej strzelby, zwolnionej z przyjęcia, to gdzie bedzie grał kontry gdy rywale ustrzelą przyjmującego w pierwszej linii i ten nie bedzie miał sposobności pojscia do ataku. Co prawda Amerykanin najlepiej radził sobie w ataku w IV secie, ale on nie moze przesłaniac tego iz w poprzednich partiach to inni ciągneli atak Częstochowian. Billings dodatkowo słynie z tego, że dośc często bije przed siebie. Wczoraj dobry występ Stelmacha i rewelacyjna gra na zagrywce, szczególnie Szczerbaniuka i ewidentne wzmocnienie serwisu przez Gierka (co cieszy). Gdyby taki Jadar miał tak ułożoną strategie zagrywki podejrzewam, że kolejna druzyna wskoczyła by do czołówki, ale tam nie ma trenera.

Jastrzębski wczoraj miał dołek kondycyjny, szczególnie Murek i koledzy z przyjecia. Rusek z meczu na mecz coraz lepiej. Dołek musiał przyjśc bo ostatnio wszystko wygrywali. Dodatkowo za niedługo maja Kazań na rozpisce więc pewnie siłownia się kłania i wszystko jest pod kontrolą. Tak myślę.

Wróć do „Inne sporty”