Filmy

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 10 lut 2008, 16:57

Sesja się skończyła więc zacząłem nadrabiać zaległości. Na pierwszy ogień poszedł "American Gangster" i film uznaje za doskonały.Ridley Scott ponoć marzył o tym żeby stoworzyć film gdzie Denzel Washington i Russell Crowe zagrają obok siebie i trzeba przyznać że miał racje, bo Danzel i Russell stworzyli fantastyczne kreacje. Film doskonale pasujący do klasyki, ale ani przez chwile nie postrzegałem go jako "typowego"
Słowem KAPITALNY
Dla mnie 9.5/10

Oglądałem też "Słaby Punkt" , trochę z obawą bo w głównej roli o ile kapilany Anthony Hopkins to jednak znów w roli potwornie inteligentnego mordercy, potrafiącego przewidzieć każdy ruch przeciwnika, ale jednak film naprawdę dobry Hopkins w takich rolach jest doskonały, ciekawy wątek prawniczy z bohaterem do którego mój stosunek gwałtownie się zmienił wraz z upływającymi minutami filmu, co o ile było dość prawdopodbne to jednak dla mnie raczej nie tandetne.
Dla mnie 8/10

A Rocky to dla mnie naprawdę dobry film, bo o ile fanatykiem tej serii nie jestem (ba newet niespecjalnie za nią przepadam) to ta ostatnia była dobra bo bardzo podbna do pierwszej, która wcześniej była dla mnie jedyną wartą obejrzenia, bo od boksu wazniejszy był człowiek i taka też jest ostatnia część

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”