Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 732

Post autor: Przema » 10 lut 2008, 23:39

Szkoda, ze temat tak nisko upadl, trzeba go ozywic :)

Za nami pierwsza runda spedzona w IV lidze. Mimo 1 pozycji w tabeli jestem rozczarowany postawa druzyny. Mamy zaledwie punkt przewagi nad druga Astra, a styl gry jesienia pozostawial wiele do zyczenia. Duza zasluga w tym bylego juz na szczescie trenera Kaczmarka. Podejmowal wiele niezrozumialych dla mnie decyzji, jak np. stawianie na Łapczynskiego. Natomiast wiele sobie obiecuje po pracy Kurasa w Szczecinie. Z tego co mowia pilkarze widac, ze teraz na boisku panowac bedzie jakas taktyka, a pilkarze maja zadania z jakich beda musieli sie wreszcie wywiazywac. Jesienia tego nie bylo, wszyscy biegali bez ladu i skladu, jak dzieci we mgle. Transfery rowniez na plus. Chi-Fon i Ropiejko powinni ozywic gre z przodu. Z tego co zdazylem sie zorientowac to Tychowski calkiem niezle prezentowal sie w Widzewie, licze wiec, ze solidnie bedzie trzymal srodek obrony wraz z Pawlem Skrzypkiem. Cieszy mnie rowniez fakt, ze dzialacze odeslali z kwitkiem Drumlaka. Ten czlowiek jest dla mnie skonczony, zwlaszcza po tym co ostatnio wyprawial. Przekamarza sie jakby mial tysiace ofert do wyboru, a prawda jest taka, ze zaden klub z wyzszej polki po niego sie nie zglosil, jak sie okazalo Kmita Zabierzow rowniez nie byl szczytem jego marzen. Jesli chodzi o sportowy poziom, to mam nadzieje, ze wreszcie ruszy cos do przodu i nie dosc, ze utrzymamy lidera, to bedziemy grac w stylu co najmniej 2 ligowym i wygramy baraze.

Co innego mozna mowic o organizacji w klubie. Widac, ze nastaly zupelnie inne czasy. Pozyskujemy sponsorow, nawet grupy mlodziezowe zyskuja kolejnych patronow. Naprawde podoba mi sie postawa 'gastronomikow'.

Wróć do „Polska”