Potwierdzają się moje słowa, jakoby Ancelotti miał trzymać się kurczowo gry dwójką napastników - całe szczęście, bo teraz stabilizacji nam potrzeba.MILAN - Here are Milan's called up players for tomorrow: GOALKEEPERS: Dida, Kalac; DEFENDERS: Bonera, Cafu, Favalli, Kaladze, Oddo, Serginho, Simic; MIDFIELDERS: Ambrosini, Gattuso, Gourcuff, Pirlo, Seedorf; STRIKERS: Gilardino, Inzaghi, Ronaldo, Paloschi.
| |
Wygląda na to, że jutro Gourcuff wyjdzie w pierwszym składzie - Gattuso raczej nie jest gotów do gry, a wtedy zostaje nam czwórka pomocników w składzie. No i Serginho, ale o nim zaraz. Ilość napastników wskazuje na grę duetem, i raczej wyjdzie od pierwszej minuty para Gilardino - Ronaldo, później pewnie wejdą z ławki Inzaghi, Paloschi (!!), pewnie też Gattuso.
Obrona martwi - Cafu lub Oddo z boku, na środku na pewno Kaladzie, i pewnie też Bonera, na lewej obronie raczej Serginho - ofensywne wejścia będą w cenie - ale tu mam dylemat, bo niejeden raz Favalli grał w Milanie wtedy, gdy wszystkie znaki wskazywały na grę kogokolwiek innego.
W ustawieniu defensywnym wyjdzie Favalli w obronie, a w pomocy Serginho - w przeciwnym razie zobaczymy raczej Brazylijczyka z tyłu, a przed nim operować będzie pewnie Seedorf na zmianę z Gourcuffem.
Ogólnie z kadry jestem bardzo zadowolony - idziemy w dobrym kierunku trzymając się jednego ustawienia, teraz jest idealny moment na zgrywanie drużyny w tej taktyce. Szanse musi dostać Gourcuff z Paloschim, Gattuso powinien się zacząć ogrywać, bo do meczu z Arsenalem musi być w pełni zdrów. Mam nadzieję, że nie będą eksploatować Ronaldo i nie zagra zbyt długo, jestem potwornie ciekaw tego, jak się zaprezentuje, gdy będzie dostawał piłki i będzie grał z napastnikiem "w gazie" obok siebie. Bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że Ronaldo z meczu z Napoli na Arsenal się niezwykle przyda...