Liverpool (zbiorczy)

Lampo
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Lampo » 28 sty 2005, 0:08

Dudek: Możemy pokonać Chelsea

Drużyna Jerzego Dudka, FC Liverpool, zmierzy się 27 lutego na Millennium Stadium w Cardiff z Chelsea Londyn w finale Pucharu Ligi Angielskiej. Polski bramkarz jest przekonany, że "The Reds" stać na podtrzymanie dobrej passy na tym obiekcie.

R E K L A M A czytaj dalej

W pięciu dotychczasowych finałach krajowych pucharów - Pucharu Anglii, Pucharu Ligi i Superpucharu Anglii - rozgrywanych w stolicy Walii z udziałem Liverpoolu, "The Reds" sięgnęli po cztery trofea. Polski bramkarz uważa, że dla jego drużyny jest to szczęśliwy obiekt i w tym upatruje szansy na pokonanie Chelsea.

- Ze stadionem w Cardiff wiążą się same fantastyczne wspomnienia - stwierdził Jerzy Dudek. - Miałem nadzieję, że na tym szczęśliwym dla mnie stadionie będę mógł zagrać przeciwko Manchesterowi i zrehabiltować się za słaby występ w meczu ligowym. W finale zmierzymy się jednak z Chelsea. Chyba nikogo nie trzeba przekonywać o sile tego przeciwnika. Ale to dobrze dla nas, ponieważ wszyscy upatrują faworyta w drużynie Jose Mourinho. My natomiast będziemy mogli podejść do tego meczu spokojnie i pokusić się o niespodziankę. Millenium Stadium zawsze był szczęśliwy dla mnie i dla Liverpoolu. Mam nadzieję, że po finale z Chelsea nadal pozostanie takim miejscem - dodał polski bramkarz.

DUDEK ZNOWU PUSCI JAKS SZMATE!
Z CHELSEA DOSTANA PIEKNIE Z 5:0!!

Wróć do „Anglia”