Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 16 lut 2008, 19:35

Babel odrabia pańszczyzne.

Oglądnałem mecz (dwa i poł seta) Resovii z PZU choć powiem szczerze nie lubie tych dwóch drużyn. Zaraz wyjasnie dlaczego. Mecz mnie zaskoczył poziomem, ale wolałem przerwac i oglądac Inter (te poł seta podczas przerwy). Obie druzyny to zespoły bez organizacji gry, co gorsza dla nich czesto bez charakteru, bazujące na jednostkach i ich indywidualizmie (Ignaczak, Andrae).

Resovia zagrała bardzo zespołowo, wreszcie trener postawił na Mitrovica a nie na jakies Kwaśniczki i inne Gabrychy. Gość może za bardzo przyjmowac nie potrafi, ale atak będzie trzymać. Nie przypadkowo znalazł się w kadrze Serbii. A przeciez Łuka i Ignaczak sa w stanie utrzymac przyjęcie na bardzo dobrym poziomie. Cały czas bardzo solidnie Ilic. Olsztyn zagrał jałowo, fakt Andrae nie był dysponowany, ale to nie zwalnia innych reprezentantów tych byłych jak i obecnych do tracenia seryjnie punktów. Najciekawsze, że Mlekpol z czołówką ugrał jedne punkt u siebie. Kompleks własnej hali? Strasznie mi tu podchodzi brakiem charakteru, szkoda bo reprezentanci kupowani byli tu na metry.

Na koniec dla rozładowania emocji. Leo.

Wróć do „Inne sporty”