1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 18 lut 2008, 1:24

Ja zdecydowanie stawiam na Arsenal. Milan na chwilę obecną (czy ogólnie patrząc na ten sezon) nie jest dla mnie wstanie wygrać z tak mocnym zespołem jak Arsenal, który nie tylko ma świetną, znaczenie mocniejszą kadrę od Milanu, ale poprostu jest bardzo regularny i traci punkty bardzo rzadko czego powiedzieć nie można o drużynie Ancelottiego, która przykładowo w ostatnich 2 spotkaniach nie potrafiła wygrać z Livorno i Parmą. Milan tak na dobrą sprawę może tylko uratować jakiś przebłysk, który raz na jakiś czas (ostatnio gdy rozgromili Napoli) mają czy umiejętność gry o stawkę zarówno drużyny jak i jej największych liderów, ale na to chyba szanse marne bo najlepsze ekipy (czyli Aresenal) mają tą umiejętność że potrafią sie takim przebłyskom przeciwstawić.

Co do kontuzji w Arsenalu to nawet jeśli zabraknie Clichiego i Sagny skrzydła Arsenalu słabsze od tych Milanu nie będą...

Tak więc dla mnie zdecydowanym faworytem jest Arsenal (lepsza forma, mocniejsza i znacznie dłuższa kadra, poziom jaki prezentują) i Milan może wyratować jedynie ten przebłysk i fakt że Milan potrafi grać o stawkę i LM mu wyjątkowo leży, choć od stwierdzenia że Milan nawet jeśli w lidze gra słabo to w LM jest wstanie powalczyć o wszystko jestem baaaardzo oj baaaardzo daleko.

Wróć do „Puchary Europejskie”